Οργάνωση: Αυτά τα tips θα μεταμορφώσουν τα ντουλάπια της κουζίνας σας


Μπορεί να φαίνεται αδύνατο να διατηρήσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας οργανωμένα, ιδιαίτερα αν υπάρχει έλλειψη χώρου. Τα τρόφιμα και τα κατσαρολικά θέλουν όλα τον χώρο τους και η κατάσταση μπορεί να γίνει χαοτική. Τα επιπλέον ντουλάπια μπορεί να μην είναι στις διαθέσιμες επιλογές, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να οργανώσετε τα ντουλάπια σας και να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή και τακτοποιημένη.

Καθαριότητα Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι. Ξεκινήστε καθαρίζοντας όλα σας τα ντουλάπια. Αδειάστε τα και πετάξτε ληγμένα προϊόντα ή ποτήρια που είναι φθαρμένα. Χαρίστε ό,τι δεν χρησιμοποιείτε και κάντε χώρο γι’αυτά που χρησιμοποιείτε.

Αδειάστε τα και πετάξτε ληγμένα προϊόντα ή ποτήρια που είναι φθαρμένα.

Τακτοποιήστε τα υλικά σας Βάλτε τα υλικά σας σε γυάλινα βάζα με ετικέτες για να τα βάλετε σε τάξη. Θα είναι εύκολο να βρείτε και να χρησιμοποιήσετε τη ζάχαρη ή το αλεύρι όταν τα χρειαστείτε, χωρίς να μπαίνετε στη διαδικασία να πρέπει να ξεχωρίζετε τα σακουλάκια.

Βάλτε έναν περιστρεφόμενο δίσκο Είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε π.χ. την πάπρικα γιατί η συσκευασία είναι μικρή και μοιάζει με άλλες. Τοποθετήστε τις μικρές συσκευασίες σε έναν περιστρεφόμενο δίσκο ώστε να είναι συγκεντρωμένες και να τις βρίσκετε πολύ πιο εύκολα.

Τοποθετείστε τις μικρές συσκευασίες σε έναν περιστρεφόμενο δίσκο

Ομαδοποιήστε Βάλτε παρόμοια πράγματα κοντά το ένα στο άλλο, σαν να ήσασταν στο σουπερμάρκετ. Αφενός θα σας βοηθήσει να βρίσκετε αυτό που θέλετε εύκολα, αφετέρου είναι ωραίο και αισθητικά.

Αξιοποιήστε τις πόρτες των ντουλαπιών Βάλτε φελλό, γάντζους ή ραφάκια στο εσωτερικό της πόρτας των ντουλαπιών. Εκεί μπορείτε να αποθηκεύσετε πολλά πράγματα και να μην αφήνετε αυτό τον χώρο να πάει χαμένος. Θα είναι και ιδιαίτερα εύκολο να τα βρείτε όταν τα ψάχνετε.

Αποθηκεύστε τα σκεύη σας Όσον αφορά τα σκεύη, εξασφαλίστε πως θα έχετε ευκολότερη πρόσβαση σε αυτά που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Βάλτε αυτά που είναι για ειδικές περιστάσεις (πιατέλες κλπ) στα ψηλότερα ράφια και προς τα πίσω.

Εξασφαλίστε εύκολη πρόσβαση Βάλτε τα πράγματα που χρησιμοποιείτε για μαγειρική κοντά στον χώρο που μαγειρεύετε. Δεν χρειάζεται να κάνετε βόλτες στην κουζίνα σας για να τα βρείτε – μπορείτε να τα έχετε δίπλα σας. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να αλλάξετε θέση στα πράγματα, αλλά αργότερα θα σας αποζημιώσει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ