Έβρος: Αυξημένες οι μεταναστευτικές ροές – Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις


Ο διασυνοριακός ποταμός παρόλο που είναι ακόμη άνοιξη, παρουσιάζει σε πολλά σημεία χαμηλή στάθμη

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο καθώς το χαμηλό επίπεδο της στάθμης των νερών του ποταμού έχει ως αποτέλεσμα ασυνήθιστα αυξημένη μεταναστευτική πίεση στα σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr καιημερινά πραγματοποιούνται 200-300 αποτροπές μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα.
Ο διασυνοριακός ποταμός παρόλο που είναι ακόμη άνοιξη, παρουσιάζει σε πολλά σημεία χαμηλή στάθμη, που «αγγίζει» μόλις τα 50 εκατοστά, ενώ σε ιδανικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι 2 με 2,5 μέτρα.

Ο πρόεδρος των συνοριοφυλάμων μιλώντας στην ίδια ιστοσελίδα ανέφερε ότι η πτώση των υδάτων διευκολύνει το έργο μεταναστών και διακινητών.

«Πλέον δεν υπάρχουν συγκεκριμένα περάσματα, αλλά χρησιμοποιούν όλη την οριογραμμή του ποταμού Έβρου, κι για αυτό τον λόγο δεν περισσεύει κανείς μας. Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» τόνισε.

Οι συλλήψεις των διακινητών αποτελούν ένα συνεχές φαινόμενο για τις Ελληνικές Δυνάμεις, φτάνοντας ακόμη και τις 10-15 την εβδομάδα, ενώ οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως υπάρχει ανησυχία καθώς αναμένεται οι μεταναστευτικές ροές να αυξηθούν ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι.

Από την πλευρά τους, οι μετανάστες προσπαθούν να βρουν κάθε «κενό» σημείο για να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας, επιλέγοντας να ξεκινήσουν από μικρά χωριά, καταλήγοντας σε οποιοδήποτε σημείο του ποταμού. Πληροφορίες αναφέρουν πως πάνω από το 50% εξ’ αυτών προέρχονται από την Συρία, ενώ λιγότεροι από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ