Πώς να βάζετε μολύβι ματιών για να μην ερεθίζετε τα μάτια σας!


Αρκετές γυναίκες ταλαιπωρούνται από ερεθισμούς των ματιών όταν υπολείμματα από τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιούν εισέρχονται στο μάτι ή προσκολλώνται επάνω στο φακό επαφής.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουοτερλού στον Καναδά θέλησαν να εξετάσουν την ποσότητα υπολειμμάτων που εισέρχονται στα μάτια αναλόγως πόσο κοντά εφαρμόζεται το καλλυντικό στο μάτι.

Σύμφωνα με την Alison Ng, μία εκ των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Γουοτερλού, στόχος ήταν να εξεταστεί το μοτίβο μεταφοράς των υπολειμμάτων όταν το μολύβι εφαρμόζεται εσωτερικά της γραμμής των βλεφαρίδων ή επάνω από τη γραμμή των βλεφαρίδων.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τρεις εθελόντριες ηλικίας 26 έως 30 ετών, οι οποίες δεν είχαν εκδηλώσει κάποιο πρόβλημα στα μάτια, να εφαρμόσουν το καλλυντικό είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά της γραμμής των βλεφαρίδων, δηλαδή πολύ κοντά ή πιο μακριά από το μάτι αντίστοιχα. Την επόμενη ημέρα, δοκίμασαν την άλλη μέθοδο εφαρμογής.

Οι ερευνητές βιντεοσκόπησαν τα μάτια των συμμετεχόντων 5 με 10 λεπτά μετά την εφαρμογή του καλλυντικού ώστε να καταγράψουν την ποσότητα των υπολειμμάτων που μεταφέρθηκαν από το μολύβι στο μάτι.

Διαπίστωσαν πως όταν το μολύβι εφαρμόζεται στο εσωτερικό της γραμμής των βλεφαρίδων μεταφέρεται 15-30% μεγαλύτερη ποσότητα υπολειμμάτων. Παράλληλα, τα υπολείμματα φάνηκε να μεταφέρονται ταχύτερα στο μάτι με τη μέθοδο αυτή.

Ωστόσο, δύο ώρες μετά το πρώτο πείραμα οι ερευνητές βιντεοσκόπησαν και πάλι τα μάτια των συμμετεχόντων και διαπίστωσαν ότι τα υπολείμματα που είχαν παραμείνει στο μάτι ήταν ελάχιστα έως και ανύπαρκτα.

Η Ng σημειώνει πως όταν το μολύβι εφαρμόζεται πολύ κοντά στο μάτι είναι πιθανό να προκαλέσει ενοχλήσεις, ιδιαίτερα σε γυναίκες με αυξημένη ευαισθησία ή ξηροφθαλμία. Παράλληλα, για τις γυναίκες που φορούν φακούς επαφής, είναι πιθανό τα υπολείμματα να κολλήσουν στο φακό δυσχεραίνοντας την όραση ή προκαλώντας ερεθισμούς.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ