Ακμή: Οι καλύτερες φυσικές θεραπείες για την ακμή


Η ακμή εμφανίζεται όταν οι πόροι του δέρματος φράσσονται με τρίχες, σμήγμα, μικρόβια και νεκρά κύτταρα και σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτεί φαρμακευτική αγωγή και σωματική και διατροφική φροντίδα. Παρακάτω θα βρείτε πέντε από τις καλύτερες συμβουλές για την καταπολέμηση της.

Οι καλύτερες φυσικές θεραπείες για την ακμή

  • Καθαρισμός: Καθαρίστε την πληγείσα περιοχή στο δέρμα με ήπιο σαπούνι και χλιαρό νερό, αλλά όχι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα. Ο συχνός καθαρισμός μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας, κάτι που θα επιδεινώσει τα συμπτώματα της ακμής.
  • Μην ακουμπάτε το πρόσωπό σας: Μην πιέζετε τα μαύρα στίγματα ή τα σπυράκια και μην τα σπάτε! Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη ουλή στο δέρμα και να επιτείνει την μόλυνση. Αντισταθείτε στο να αγγίζετε το πρόσωπό σας επανειλημμένα, καθώς τα βακτήρια μπορεί να μεταφερθούν σκατά μήκος της επιδερμίδας σας.

 

Οι καλύτερες φυσικές θεραπείες για την ακμή

  • Να χρησιμοποιείτε μακιγιάζ με προσοχή: Αποφύγετε τη χρήση υπερβολικών προϊόντων μακιγιάζ ή περιποίησης δέρματος. Εάν το κάνετε συχνά, χρησιμοποιήστε μη φαγεσωρογόνα προϊόντα με βάση το νερό. Επίσης, φροντίστε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας πριν τον ύπνο κάθε βράδυ, σχολαστικά.
  • Ενυδατική κρέμα δέρματος: Η ενυδάτωση του δέρματος είναι απαραίτητη. Όταν έχετε ακμή συνίσταται να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα ή μαλακτικό με βάση το νερό και χωρίς άρωμα, προκειμένου να μην ερεθίσετε το πρόσωπό σας.

 

Οι καλύτερες φυσικές θεραπείες για την ακμή

  • Σωστή διατροφή και τακτική άσκηση: Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή λειτουργεί ως βάση για ένα καλό και υγιές δέρμα. Και μην ξεχνάτε ότι το άγχος προκαλεί εξάρσεις ακμής. Η τακτική άσκηση μπορεί να τονώσει το μυαλό σας και να ανακουφίσει το στρες και το άγχος, ακόμη και να καταπολεμήσει την κατάθλιψη χάρη στην γενναιόδωρη απελευθέρωση ενδορφινών, Ακόμη κι αν η ακμή είναι μια πρόκληση, να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι είναι δυνατό να την περιορίσετε ή και να την θεραπεύσετε, ακολουθώντας με συνέπεια και υπομονή με τις οδηγίες των ειδικών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ