Έχεις αυτό το κοινό χαρακτηριστικό με τον σύντροφό σου; Δύσκολα θα χωρίσετε!


Χιλιάδες επιστημονικές μελέτες έχεις διεξαχθεί προκειμένου να εντοπιστεί το «μυστικό» της τέλειας σχέσης που θα κρατήσει μαζί ένα ζευγάρι για πολλά πολλά χρόνια.

Ποιο είναι τελικά το στοιχείο εκείνο που μπορεί να κάνει δυο ανθρώπους να ζήσουν μαζί καλά κι ευτυχισμένη μακροχρόνια;

Η απάντηση ήρθε δια στόματος του διάσημου Αμερικανού γκουρού σχέσεων, James Preece, ο οποίος παρουσιάζει ένα πολύ συγκεκριμένο χαρακτηριστικό των δύο συντρόφων ως το απόλυτο μυστικό για μια ισορροπημένη σχέση που θα αντέξει στον χρόνο.

Ποιο είναι αυτό; Το κοινό χιούμορ. Το να γελούν δηλαδή με τα ίδια πράγματα και να επικοινωνούν μέσω της κατάστασης αυτής.

Δεν είναι άγνωστο, άλλωστε, πως το γέλιο δημιουργεί ισχυρότερους δεσμούς μεταξύ δύο ανθρώπων τόσο στο προσωπικό όσο και σε φιλικό επίπεδο.

«Όταν το χιούμορ είναι παρόμοιο, μπορείτε να δείτε την αστεία πλευρά των περισσότερων καταστάσεων και να είστε γενικά πιο χαλαροί σχετικά με το τι μπορεί να σας φέρει η ζωή. Τυχόν τσακωμοί θα ξεπεραστούν πιο εύκολα και θα εκτιμήσετε ο ένας τον άλλον περισσότερο. Θα πρέπει να δημιουργήσετε μια σύνδεση με κοινό έδαφος, να μοιράζεστε ιστορίες και να σας δένουν οι αστείες ιστορίες της ζωής. Όταν γελάτε μαζί, τότε δένεστε με φυσικό τρόπο και η σχέση σας δυναμώνει», τονίζει ο ίδιος.

Καταλήγει δε στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερο μας κάνει να γελάμε ένας άνθρωπος, τόσο πιθανότερο είναι να τον ερωτευτούμε!

Απόλυτα λογικό το βρίσκουμε…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ