Συγκλονίζει ο Μιχάλης Λεμπιδάκης:Στους έξι μήνες της απαγωγής άλλαξα τρεις φορές ρούχα

Σε συνταρακτικές αποκαλύψεις από τις 186 ημέρες ομηρίας του, προχώρησε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Ο επιχειρηματίας που καταθέτει την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, μίλησε για τις συνθήκες κράτησης του αλλά και για το προφίλ των απαγωγέων του.

Ο 54χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας «Πλαστικά Κρήτης», δεν δίστασε μάλιστα κατά την είσοδο του στην δικαστική αίθουσα να χαιρετήσει τους 12 κατηγορούμενους.

Κατά τη διάρκεια της αφήγησης του, ο πρόεδρος του δικαστηρίου και οι υπόλοιποι δικαστές του απηύθυναν πολλές ερωτήσεις. Σε μια από αυτές ρωτήθηκε για το πώς του συμπεριφέρθηκαν οι κατηγορούμενοι.

«Ήμουν συνέχεια δεμένος. Σε αυτούς τους έξι μήνες έκανα μπάνιο τέσσερις φορές κι άλλαξα ρούχα τρεις. Ωστόσο, έτρωγα καλό φαγητό ενώ με άφηναν να βλέπω τηλεόραση και μου έφερναν κάποια βιβλία και εφημερίδες», απάντησε ο επιχειρηματίας.

Ο κ. Λεμπιδάκης περιέγραψε αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια την ενέδρα που του έστησαν οι απαγωγείς, τα κρησφύγετα, τον βαρύ οπλισμό και τις κουκούλες που φορούσαν οι δράστες καθώς και ότι του έδειξαν χειροβομβίδα και καλάσνικοφ προκειμένου να του κάμψουν το ηθικό. «Ήταν κακοποιοί αλλά όχι δολοφόνοι», υποστήριξε στο δικαστήριο και συνέχισε λέγοντας «πιστεύω ότι θα υπάρξει Δικαιοσύνη με την ασπίδα της κοινωνίας».

Μέχρι και οι δικαστές έγιναν μάρτυρες της μεγαλοψυχίας που επιδεικνύει ο Μιχάλης Λεμπιδάκης λέγοντας του «είστε δυνατός άνθρωπος και αντέξατε» για να απαντήσει ο ίδιος ότι «ο άνθρωπος προσαρμόζεται».

Πηγή: neakriti.gr 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here