Ρόδος: Αναβιώνει υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με κατηγορούμενο αρχαιοφύλακα

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει την 9η Ιανουαρίου 2019 υπόθεση με κατηγορούμενο για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας έναν αρχαιοφύλακα από την Κω, που συνελήφθη σε ηλικία 52 ετών, το έτος 2012, με διεθνές ένταλμα σύλληψης της Interpol, μετά από σχετικό αίτημα των Εισαγγελικών Αρχών της Κύπρου.

Το πρωτόδικο δικαστήριο με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία, τόσο για την ενοχή του κατηγορούμενου όσο και για την αναγνώριση ελαφρυντικών, την επιμέτρηση της ποινής και την μετατροπή της ή μη σε χρηματική, του επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών με 3ετή αναστολή υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου που του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, τον έκρινε αθώο διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, έπαυσε υφ’ όρων μερικότερες πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα για τις οποίες κατηγορήθηκε και ένοχο προμήθειας και κατοχής υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο 58χρονος σήμερα άνδρας, φέρεται να γνώρισε μέσω του internet σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης το έτος 2009, ένα 14χρονο τότε κοριτσάκι και να κατόρθωσε με πειθώ και παραινέσεις, εκμεταλλευόμενος τo νεαρό της ηλικίας του, να το πείσει, να του αποστέλλει γυμνές της φωτογραφίες και βίντεο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, την 30ή Απριλίου 2009, μετά από καταγγελία ψυχολόγου από την Πάφο, ξεκίνησε έρευνα από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να διαπιστωθεί η ταυτότητα κοριτσιού, το οποίο είχε αναφέρει σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι άγνωστος χρήστης του διαδικτύου με τον οποίο συνομιλούσε στην διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας «MSN Messenger» την έπεισε να του αποστέλλει γυμνές της φωτογραφίες με αποτέλεσμα να αρχίσει να την εκβιάζει συνεχώς για δημοσίευσή τους στο διαδίκτυο, αν σταματούσε.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι θύμα ήταν μια 14χρονη μαθήτρια από την Πάφο, που από το έτος 2008 είχε αρχίσει να συνομιλεί με έναν άγνωστο χρήστη του διαδικτύου, τον οποίον γνώρισε μέσω του συστήματος «Ηi5».

Αυτός την έπεισε και του απέστειλε γυμνές της φωτογραφίες και βίντεο και όταν τις παρέλαβε άρχισε να την απειλεί ότι θα τις δημοσίευε στο διαδίκτυο αν δεν του απέστελλε κι άλλα βίντεο.

Η ανήλικη φέρεται να υπέκυπτε συνεχώς στους εκβιασμούς του και να απέστελλε βίντεο και φωτογραφίες της, είτε μέσω του MSN Messenger είτε μέσω email. Φέρεται να προέκυψε ότι τα βίντεο και τις φωτογραφίες τραβούσε με το κινητό της τηλέφωνο και την απεικόνιζαν να αυνανίζεται γυμνή σε διάφορους χώρους της οικίας της.

Την 1η Δεκεμβρίου 2009 διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του δράστη, παρουσία της συζύγου του και παρελήφθησαν 14 τεκμήρια, ενώ την επομένη έδωσε κατάθεση στην οποία αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση.

Από την έρευνα στον υπολογιστή του βρέθηκαν 55 αρχεία εικόνας και βίντεο με παιδικό πορνογραφικό υλικό και η μητέρα του θύματος αναγνώρισε την κόρη της σε δύο βίντεο στα οποία αυνανίζεται γυμνή, στο δωμάτιό της.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του δράστη και μηνύματα προς και από την ανήλικη.

Ο ίδιος κατηγορούμενος έχει αθωωθεί για όμοια αδικήματα από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων την 6η Νοεμβρίου 2008.

Ο ίδιος απολογούμενος εξέθεσε ότι δεν γνωρίζει ούτε και συνομίλησε με την ανήλικη κι ότι όταν αγόρασε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή έκανε χρήση αυτού για να συμμετέχει σε διαδραστικό παιχνίδι στρατηγικής με πολλούς χρήστες.

Εφτιαχναν, όπως είπε, στρατό και κατελάμβαναν εικονικά περιοχές και για την συμμετοχή απαιτείτο η σύνδεσή του στο πρόγραμμα με κωδικούς που του έδιναν έτεροι χρήστες – «σύμμαχοί» του.

Οι κωδικοί αυτοί συγχρόνιζαν το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο με αυτό του αρχικού χρήστη και κατέβαζαν αυτόματα αρχεία και μηνύματά του, τα οποία ο ίδιος διέγραφε.

Τόνισε ότι πράγματι ορισμένα από τα μηνύματα τα οποία συγχρονίστηκαν στον υπολογιστή του περιείχαν υλικό πορνογραφίας πλην όμως δεν τα αποθήκευσε αλλά τα έσβησε, με αποτέλεσμα στον έλεγχο που έγινε να φαίνονται στα αρχεία που είχαν διαγραφεί και ανακτήθηκαν.

Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Μιχ. Καντιδενός και Σ. Τόγιας.

Πηγή: dimokratiki.gr


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here