Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα περιφερειακά λιμάνια

Σε συμφωνία με την οποία δίνεται λύση στο θέμα της αμοιβής των εργαζομένων για τα Σαββατοκύριακα στα περιφερειακά λιμάνια της χώρας που ανήκουν στον ΤΑΙΠΕΔ κατέληξε η κυβέρνηση με τους εργαζόμενους (λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πάτρας, Ραφήνας και Εύβοιας).

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), «μετά από μια συνεχή διαπραγμάτευση, μέσω ενός διαλόγου, έγινε κατορθωτό να υπάρξει μια συμφωνία που δίνει διέξοδο στο ζήτημα και ικανοποιεί τους εργαζομένους».

Η ΟΜΥΛΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία των περιφερειακών λιμανιών αποφάσισαν μετά από τη συμφωνία αυτή να σταματήσουν τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις τους, να ανασταλεί η ορισμένη για αύριο, Παρασκευή, 24ωρη απεργία τους και να περιμένουν άμεσα από την κυβέρνηση την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

Οι εργαζόμενοι στα περιφερειακά λιμάνια είχαν προχωρήσει εδώ και καιρό σε κινητοποιήσεις τα Σαββατοκύριακα, ζητώντας την άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2018 που έχει συμφωνηθεί με τις διοικήσεις των Οργανισμών, αλλά και κάλυψη των υπερωριών και των ωρών του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναμένεται σύντομα στη Βουλή η τροπολογία η οποία θα εντάσσει τους εργαζόμενους των περιφερειακών λιμανιών σε ειδικό καθεστώς για την εργασία του Σαββατοκύριακου, κάτι που ισχύει ήδη για σειρά άλλων επαγγελμάτων όπως οι τελωνειακοί, οι φύλακες των φυλακών, οι αρχαιοφύλακες κλπ.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here