Συνάντηση Ομπάμα – Μαριάννας Βαρδινογιάννη στα βραβεία του Ιδρύματος Κένεντι (pics)

Τα ετήσια βραβεία «Ripple of Hope» απένειμε το Ίδρυμα «Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018.
 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την προεκλογική καμπάνια του Robert F. Kennedy το 1968, βραβεύθηκαν διεθνείς προσωπικότητες οι οποίες με τη δράση τους υπηρετούν το όραμα για έναν πιο δίκαιο και ειρηνικό κόσμο.

Τιμώμενο πρόσωπο στα φετινά βραβεία ήταν ο 44oς πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama, όπως και οι Bruce D. Broussard, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Humana Inc, o Phil Murphy, κυβερνήτης της Πολιτείας του New Jersey και ο David Zaslav, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Discovery, οι οποίοι τιμήθηκαν για τη συνεισφορά τους στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην κατάμεστη αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, έδωσε το «παρών» σύσσωμη η οικογένεια Kennedy, με εκπροσώπους από όλες τις γενιές, σπουδαίες προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο και αποδέκτες του Βραβείου «Ripple of Hope», ανάμεσά τους η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, και πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη συνδέεται με στενούς οικογενειακούς δεσμούς φιλίας με την οικογένεια Kennedy, ήδη από την δεκαετία του 1970. Μέσα στην πορεία των ετών οι σχέσεις των δύο οικογενειών έγιναν ακόμα στενότερες και εξελίχθηκαν σε οικογενειακές, αφού η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει βαπτίσει και παντρέψει μέλη της γνωστής πολιτικής οικογένειας.

Παράλληλα, ο κύριος και η κυρία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη είναι μέλη του Leadership Council του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», ενώ το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» συνεργάζεται στενά με το Ίδρυμα «Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» στο πλαίσιο του σχολικού Προγράμματος «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία», το οποίο εφαρμόζεται και στα ελληνικά σχολεία, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην εκδήλωση, η κυρία Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εκτενώς με τα μέλη της οικογένειας Kennedy για θέματα που αφορούν τις κοινές τους δράσεις, ενώ παράλληλα είχε μια ζεστή συνομιλία με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama. Η κυρία Βαρδινογιάννη συνεχάρη τον Barack Obama για την βράβευσή του, και του μίλησε για την επίσκεψή του στην χώρα μας το 2016, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «η ιστορική σας ομιλία και η βαθιά αγάπη σας για τον ελληνισμό έχουν χαραχτεί βαθιά στις καρδιές όλων των Ελλήνων».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2015 η κυρία Βαρδινογιάννη είχε τιμηθεί με το Βραβείο «Ripple of Hope» σε αναγνώριση της μεγάλης ανθρωπιστικής της δράσης, παραλαμβάνοντας το βραβείο από την Ethel Kennedy, σύζυγο του Robert F. Kennedy.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» και κόρη του Robert F. Kennedy, κυρία Kerry Kennedy, στην ομιλία της ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την στήριξή τους, και τόνισε ότι σκοπός του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy», 50 χρόνια μετά την ιστορική προεκλογική καμπάνια του Robert F. Kennedy, είναι να κρατήσει ζωντανά τα ιδεώδη και τις αρχές του πατέρα της για την δημιουργία ενός δικαιότερου κόσμου.

Παραλαμβάνοντας το Βραβείο «Ripple of Hope» ο Barack Obama ευχαρίστησε για την μεγάλη τιμή και τόνισε ότι: «Για εμένα είναι πολύ σημαντικό ότι τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί μια μεγάλη πρόοδος και ο κόσμος είναι ήδη καλύτερος. Και το σπουδαιότερο όλων είναι ότι αυτό δεν έγινε χάρη μόνο σε έναν εμπνευσμένο ηγέτη, αλλά οφείλεται στις επίμονες προσπάθειες ακτιβιστών και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από ολόκληρο τον κόσμο που αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο».

Συντονιστής της βραδιάς ήταν ο γνωστός ηθοποιός Alec Baldwin, ενώ το «παρών» έδωσαν σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες του πολιτικού, διπλωματικού, πνευματικού και επιστημονικού κόσμου, καθώς και γνωστοί εκπρόσωποι της 7ης Τέχνης, οι οποίοι στηρίζουν το Ίδρυμα «Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», όπως ο Robert de Niro, o Harry Belafonte, η Juliana Margulis και πολλοί άλλοι.

 Δείτε τις φωτογραφίες στην παρακάτω gallery του Newsbomb.gr


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here