Φθιώτιδα: Ποινή καθαίρεσης για τον παπά με τη Χάρλεϊ

Η υπόθεσή του έγινε γνωστή στο πανελλήνιο και μέσω τηλεοπτικών εκπομπών. 

Την ποινή της καθαιρέσεως επέβαλε το Α’ βάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο στον π. Γεώργιο Δεληκώστα της Μητροπόλεως Δημητριάδος, που αντιμετώπιζε την κατηγορία της πορνείας, επειδή ζήτησε να του επιτραπεί να συνάψει δεύτερο γάμο.

Ο 47χρονος πατήρ Γεώργιος που είναι γνωστός και ως ο παπάς με τη Χάρλεϊ, μετά το χωρισμό του με τη σύζυγό του (τον εγκατέλειψε), συνήψε σχέση με άλλη γυναίκα η οποία πριν από λίγους μήνες γέννησε το παιδί του.

Απολογήθηκε στον εκκλησιαστικό ανακριτή της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος π. Δημ. Κατούνη και παραπέμφθηκε στο Επισκοπικό Δικαστήριο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, το οποίο δήλωσε αναρμόδιο να αποφασίσει επί του «παραπτώματος» και παρέπεμψε την υπόθεση στο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο.

Την απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου, δημοσιοποίησε ο ίδιος ο π. Γεώργιος (ο οποίος ήταν ήδη σε αργία και εν ιερουργούσε) στη σελίδα του στο Facebook: «Σήμερα εκδικάστηκε η υπόθεση μου από το Α’ βαθμιο Συνοδικό Δικαστήριο το οποίο μου επέβαλε την ποινή της καθαιρέσεως. Κατά της αποφάσεως ασκήθηκε η προβλεπόμενη εκ του νόμου έφεση».

ΠΗΓΗ lamiareport.gr


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here