Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: «Η φωτιά έρχεται στη Δαδιά – Είναι η πιο δύσκολη νύχτα»


Φωτιά τώρα: Άλλο ένα δύσκολο βράδυ για τον Έβρο, ίσως το πλέον δύσκολο αφού οι φλόγες πλησιάζουν τη Δαδιά – Εντολή για προληπτική εκκένωση στο χωριό με μήνυμα από το 112

Νύχτα αγωνίας για τον Έβρο η αποψινή αφού οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά το χωριό που συνορεύει με το δάσος με αποτέλεσμα να αποφασιστεί προληπτική εκκένωση.

Ήδη το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους να φύγουν οι κάτοικοι προς Γιαννούλη και Σουφλί.

Έξω από το χωριό υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες από το Πρόγραμμα Antinero του ΥΠΕΝ οι οποίες έχουν διαπλατυνθεί και επίσης έχουν παρατεταγμένα πυροσβεστικά στα όρια του χωριού. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς: «Η φωτιά έρχεται. Έπρεπε να εκκενωθεί το χωρίο προληπτικά. Αν δεν την σταματήσουμε τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για το χωριό. Είναι η πιο δύσκολη νύχτα».

petrovits.jpg

Οι φλόγες έχουν φτάσει στα 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο χωριό έχει φθάσει το πρώτο λεωφορείο για να προχωρήσει η εκκένωση ενώ περιπολικά τριγυρνούν στους δρόμους με τους φάρους αναμμένους για να ενημερώσουν και να διευκολύνουν τους κατοίκους στη διαδικασία της εκκένωσης.

Σημειώνεται πως στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 320 πυροσβέστες, 68 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρο ενώ από αέρος επιχειρούσαν οκτώ εναέρια μέσα.

Στην περιοχή θα μεταβεί κυβερνητικό κλιμάκιο, την Κυριακή στις 05:30, υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς. Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και επιτελικά στελέχη των δύο Υπουργείων και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σημειώνεται ακόμη ότι στις 53 ανήλθαν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για την Κυριακή που η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ