Παραλία: Ποια σνακ είναι τα καλύτερα για τη θάλασσα;


Μαζί με το μαγιό, την πετσέτα και το καπέλο σας, θα πρέπει να πάρετε και λίγο φαγητό για την παραλία, σωστά; Αλλά τι πρέπει να φέρετε ως σνακ για να μην φουσκώσετε, να μην σας χαλάσει ο ήλιος και το πιο σημαντικό – να αισθάνεστε γεμάτοι ενέργεια και ανάλαφροι αφού το φάτε; Όταν ακούτε για πρώτη φορά φαγητό στην παραλία, η πρώτη σας σχέση μπορεί να είναι με καλαμπόκι, πρέτσελ, ντόνατς, πίτσες, σάντουιτς και άλλα όχι και τόσο υγιεινά τρόφιμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι νόστιμα και εξαιρετικά εύκολα στην προετοιμασία και στο σνακ, αλλά μπορούν επίσης να καταστρέψουν τις διακοπές σας.

7 Σνακ για τη παραλία

  • Μπαστούνια λαχανικών. Αυτά τα υγιεινά, τραγανά στικ λαχανικών θα σας χρειαστούν όχι περισσότερο από 5 λεπτά για να τα φτιάξετε. Πάρτε ένα αγγούρι, baby carrots και πράσινη και κόκκινη πιπεριά και κόψτε τα σε μπαστουνάκια. Βάλτε τα σε ένα κουτί, ένα βάζο ή κατά προτίμηση μια πιο δροσερή σακούλα. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε υγιεινό φαγητό στην παραλία που είναι γεμάτο με βιταμίνες και μέταλλα. Αυτά τα λαχανικά στικ θα βοηθήσουν επίσης στην επιπλέον ενυδάτωση (περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού) και θα προστατεύσουν το δέρμα σας από τον ήλιο. Αυτό τα κάνει απαραίτητα στο μενού σας στην παραλία. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια νόστιμη βουτιά για αυτά, όπως χούμους ή πάστα ελιάς.
  • Τσιπς γλυκοπατάτας. Εάν οι υψηλές θερμοκρασίες δεν βοηθούν στη μείωση της πείνας σας, αλλά αντιθέτως – πεινάτε ακόμα περισσότερο στην παραλία, τότε τα νόστιμα κόκκινα πατατάκια μπορεί να είναι η λύση για εσάς. Οι γλυκοπατάτες είναι ένα καταπληκτικό υγιεινό υποκατάστατο για τα πατατάκια. Είναι χαμηλά σε λιπαρά, γεμάτα βήτα-καροτίνη που είναι πολύ καλό για τα μάτια και πλούσια σε μαγνήσιο, φυτικές ίνες και άλλες ευεργετικές βιταμίνες και μέταλλα.
  • Πολλά υγρά. Έχουμε αναφέρει πολλές φορές τη σημασία της ενυδάτωσης για τον οργανισμό, ειδικά σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Πρέπει να λαμβάνετε τη σωστή ποσότητα νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό δεν πρέπει να αγνοηθεί, καθώς το σώμα σας αποτελείται από περίπου 70% νερό. Υπό την επίδραση πολλών παραγόντων και υψηλών θερμοκρασιών στην παραλία, το σώμα σας χάνει μεγάλη ποσότητα νερού, και πρέπει να το ανανεώνετε συνεχώς! Έτσι, εφοδιαστείτε με τα αγαπημένα σας ποτά. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μερικά από αυτά τα σούπερ ενυδατικά ροφήματα που δεν είναι μόνο νερό όπως νερό καρύδας, νερό chia, παγωμένο τσάι και πολλά άλλα! Ή, δοκιμάστε μερικά από αυτά τα νόστιμα μη αλκοολούχα καλοκαιρινά mocktails!
  • Χούμους. Όπως αναφέραμε παραπάνω, το χούμους και τα μπαστουνάκια λαχανικών είναι ένα από τα καλύτερα συνδυαστικά σνακ για να φέρετε στην παραλία. Το χούμους περιέχει πολλές φυτικές ίνες και πρωτεΐνη και κρατάει καλά στην παραλία. Είναι προτιμότερο να το ετοιμάσετε στο σπίτι, αλλά αν βιάζεστε μπορείτε να προμηθευτείτε ένα από το κατάστημα. Σας συμβουλεύουμε πάντα να βάζετε όλα τα σνακ και τα ποτά σας στην παραλία σε μια ειδική τσάντα ψύξης, ώστε να διαρκέσουν πραγματικά όλη την ημέρα. Και αν έχετε τη διάθεση να φτιάξετε κάτι ξεχωριστό, δοκιμάστε αυτούς τους μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς χούμους!
  • Ξηροί καρποί. Οι ξηροί καρποί μεταφέρονται και αποθηκεύονται τόσο εύκολα στην παραλία. Δεν χρειάζονται χαμηλές θερμοκρασίες και περιέχουν επίσης πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και πολλά υγιή λίπη. Καλό είναι να καταναλώνετε ξηρούς καρπούς στην ακατέργαστη μορφή τους. Δοκιμάστε να φέρετε σε ένα μικρό σακουλάκι μερικά καρύδια, αμύγδαλα, κάσιους, φιστίκια, κράνμπερι ή άλλο αγαπημένο σας ξηρό καρπό. Μην παρακάνετε με τους ξηρούς καρπούς, καθώς περιέχουν αρκετά μεγάλη ποσότητα θερμίδων.
  • Σουβλάκια με φρέσκα φρούτα. Μήλο, νεκταρίνια, κεράσια, ανανάς, μάνγκο, ακτινίδιο και μπανάνες – όλα θα κάνουν μια υπέροχη απόλαυση στην παραλία. Τα φρούτα περιέχουν τόσες πολλές ευεργετικές ουσίες και επίσης νερό, το οποίο είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στην παραλία. Επιπλέον, έχουν επίσης ζάχαρη φρούτων που θα ικανοποιήσει το γλυκό σας. Επιπλέον, δεν θα επιβαρύνουν επιπλέον το στομάχι σας, σε αντίθεση με τα γαλακτοκομικά προϊόντα, για παράδειγμα. Για να φτιάξετε ένα σουβλάκι φρούτων, θα χρειαστεί να κόψετε τα αγαπημένα σας φρούτα από πριν, να τα βάλετε σε ένα σουβλάκι και να τα παγώσετε στην κατάψυξη. Την επόμενη μέρα θα έχετε ένα νόστιμο φρούτο “παγωτό”. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι πρέπει να τα αποθηκεύσετε σε σακούλα κατάψυξης. Αυτά είναι τα καλύτερα καλοκαιρινά φρούτα για το δέρμα σας, σύμφωνα με τους διατροφολόγους.

  • Σαλάτα. Δεν θα σας κοστίσει πολύ κόπο για να ετοιμάσετε μια νόστιμη, χορταστική σαλάτα για την παραλία. Επειδή δεν είναι πολύ βολικό να τρώτε φυλλώδη λαχανικά σε τέτοιες συνθήκες, μπορείτε να πάτε για κινόα, ρεβίθια, κουσκούς, φακές, ρύζι κουνουπίδι κ.λπ. Προσθέστε μερικά στερεά λαχανικά όπως αγγούρι ή αβοκάντο, που είναι πλούσια σε υγιή λιπαρά, προσθέστε μερικά κόκκινο κρεμμύδι και καλαμπόκι, και τελειώσατε!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ