Δημοσιογράφος Washington Post: Έφερε στον κόσμο νεκρό παιδί και συγκλονίζει: “Τώρα με αγνοείτε;”

Μια ανοιχτή επιστολή “καταπέλτη” που ραγίζει καρδιές, απευθύνει προς όλες τις εταιρείες τεχνολογίας η δημοσιογράφος της Washington Post, Τζίλιαν Μπρόκελ. Η άτυχη γυναίκα έχασε τον γιο της Σόαν στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της το Νοέμβριο.

Το μωρό που περίμενε γεννήθηκε πρόωρα νεκρό. Ωστόσο οι εταιρείες βρεφικών ειδών που “γνώριζαν” ότι είναι έγκυος από τις αναζητήσεις της στην google και από τα hastags στα Social Media, συνέχισαν να την ενοχλούν στέλνοντας της διαφημίσεις για βρεφικά είδη.

Στην σπαρακτική επιστολή που δημοσίευσε στο twitter η Τζίλιαν Μπρόκελ, απευθύνει στις εταιρείες τεχνολογίας δριμύ “κατηγορώ”, γιατί ενώ εντόπισαν ότι είναι έγκυος και “ενημέρωσαν” τις διαφημίσεις τους προς αυτή, αγνόησαν τα post που η ίδια έκανε μετά την αποβολή, που μιλούσαν για την τραγική της απώλεια με ανάλογα hastags

Η Μπρόκελ στην επιστολή της θέτει το ερώτημα πώς οι ίδιες τεχνολογικές εταιρείες που χρησιμοποιούν αλγόριθμους για να την εντοπίσουν και να την στοχεύσουν ως έγκυο, δεν ήταν αρκετά έξυπνες για να συνειδητοποιήσουν ότι έχασε τον γιο της Σόαν .

“Σίγουρα είδατε τα ευχαριστώ που έστειλα στις φίλες μου που ήρθαν στο πάρτι εγκυμοσύνης μου και στην αδερφή που πέταξε από την Αριζόνα και με έκανε ταγκ στις φωτογραφίες της. Πιθανότατα με είδατε να αναζητώ στο Google για «καλοκαιρινά ρούχα για εγκύους» και «ασφαλείς παιδικές κούνιες». Και βάζω στοίχημα ότι η Amazon σας είπε την ημερομηνία που επρόκειτο να γεννήσω -24 Ιανουαρίου- όταν έκανα εγγραφή στο ψηφιακό ληξιαρχείο της.

Αλλά δεν με είδατε όμως να γκουγκλάρω «είναι πρόωροι σπασμοί Μπράξτον Χικς;» και «το μωρό δεν κινείται»; Δεν είδατε τις τρεις μέρες ασυνήθιστης σιωπής για μια τόσο τακτική χρήστη όπως εγώ; Και στη συνέχεια τις ανακοινώσεις μου με λέξεις-κλειδιά όπως «συντετριμμένη», «πρόβλημα» και «αποβολή» και τα εκατοντάδες δακρυσμένα emojis από τους φίλους μου; Ή κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εντοπιστεί;”, γράφει μεταξύ άλλων.

Η συγκλονιστική επιστολή κλείνει ως εξής: “Σας παρακαλώ εταιρείες τεχνολογίας, σας ικετεύω: Αν είστε τόσο έξυπνοι για να ξέρετε ότι ήμουν έγκυος ή ότι έχω γεννήσει, τότε σίγουρα είστε αρκετά έξυπνοι για να συνειδητοποιήσετε ότι το μωρό μου πέθανε και να μου στέλνετε τις ανάλογες διαφημίσεις ή απλά ίσως, καθόλου διαφημίσεις.

Χαιρετισμούς
Τζίλιαν»

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here