Αναδρομικά: Τα βήματα για να «κλειδώσετε» έως 25.000 ευρώ μέχρι το τέλος του 2018

Αυτά είναι τα μυστικά των επιστροφών για 1 εκατομμύριο συνταξιούχους που δεν έκαναν αίτηση

Κρυφή ανατροπή που βάζει «κόφτη» στα αναδρομικά των παράνομων μειώσεων, για 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, αποκαλύπτεται μέσα από τα νέα ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων. Όσοι δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής αίτηση στον ΕΦΚΑ και στο Γενικό Λογιστήριο για να κατοχυρώσουν, είναι πιθανό να χάσουν και μέρος των διεκδικούμενων χρημάτων τους. 

Μέχρι τώρα αιτήσεις ακύρωσης και επιστροφή των παράνομων μειώσεων έχουν κάνει περίπου 1.650.000 συνταξιούχοι. Σχεδόν 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν έχουν κάνει αίτηση και καλό θα είναι να σπεύσουν μέχρι την εκπνοή του χρόνου, κάνοντας ηλεκτρονική αίτηση στον ΕΦΚΑ έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2018. 

Τα αναδρομικά ξεκινούν από την επιστροφή Δώρων της τάξης των 1.000 και 1.400 ευρώ στις χαμηλές κύριες και επικουρικές συντάξεις των 500 και 700 ευρώ, και φτάνουν ή ξεπερνούν τις 25.000 ευρώ για συνταξιούχους που παίρνουν πάνω από 1.000, 1.400 και 1.500 ευρώ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», το «κλειδί» είναι για πόσους μήνες θα είναι αυτές οι επιστροφές, γιατί η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι ζήτημα αναδρομικών υφίσταται για 11 μήνες που είναι από τότε που εκδόθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μέχρι την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου. 

Τα δικαστήρια όμως θεωρούν ότι και μετά το νόμο οι παράνομες μειώσεις εξακολουθούν να επιβάλλονται, και εγείρονται διεκδικήσεις για αναδρομικά μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2018, δηλαδή για 42 μήνες. Το 2019 που θα αλλάζουν οι συντάξεις, δεν μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά, γιατί οι νέες συντάξεις θα είναι επανυπολογισμένες με το νόμο Κατρούγκαλου και με προσωπικές διαφορές, χωρίς πουθενά να αναφέρονται οι παράνομες μειώσεις.

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here