Απόφαση – ανάσα για 60χρονη δανειολήπτρια από τα Χανιά

Μεγάλη ανακούφιση ήταν για μια 60χρονη δανειολήπτρια η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων που με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε της παρείχε προστασία από τα καταδιωκτικά μέτρα των τραπεζών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επισημαίνεται ότι η δανειολήπτρια που ασχολείται με τα οικιακά, είχε συνολικό χρέος 431.906 ευρώ, το οποίο είχε προκύψει από 10 δάνεια σε τρεις τράπεζες , είτε ως οφειλέτης είτε ως εγγυήτρια, σε στεγαστικό δάνειο του γιου της, ποσού, 230.777,19 ευρώ.

Τα περιουσιακά στοιχεία που έχει η οφειλέτρια στην διάθεσή της είναι μία πρώτη κατοικία 181,31 τ.μ ενώ η οικονομική της κατάσταση είναι πενιχρή καθώς προκύπτει από σύνταξη χηρείας που λαμβάνει.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επισημαίνεται πως με την Προσωρινή Διαταγή του το Ειρηνοδικείο των Χανίων:

  • Αποδέχθηκε το αίτημα της δανειολήπτριας χορηγώντας της τη Προσωρινή Διαταγή,
  • Απαγόρευσε στους πιστωτές προσωρινώς, μέχρι την έκδοση Οριστικής απόφασης, κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας της , μέχρι την συζήτηση της κυρίας αίτησης.
  • Όρισε μηνιαίες καταβολές δόσεων, ύψους 100 ευρώ, στο σύνολο των αναφερομένων σε αυτή την Προσωρινή Διαταγή οφειλών, κατ άρθρο 8 παρ.5 του ν.3869/2010, μέχρι το χρόνο συζήτησης της υπό κρίση αίτησης της. Επίσης, το ίδιο ποσό θα πρέπει να καταβάλλει η αιτούσα μηνιαίως, για τη διάσωση της κύριας κατοικίας της. Οι καταβολές αυτές θα ξεκινήσουν δύο χρόνια μετά τη δημοσίευση της δικαστικής απόφασης.

Τέλος, το ποσό των 100 ευρώ που ορίστηκε από το Δικαστήριο των Χανίων είναι στα όρια των δυνατοτήτων της καθώς η ίδια η οφειλέτης είχε προτείνει 300 ευρώ.

Πηγή: cretapost.gr


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here