10 τρόποι για να κάνεις φθηνές γιορτές


Ρεβεγιόν. Δώρα. Πάρτι και τραπέζια και γαλοπούλες και γλυκά. Τα Χριστούγεννα δεν είχαν ποτέ την φήμη γιορτής που μπορείς να την βγάλεις στην φτήνια… αλλά εμείς σου λέμε ότι μπορείς. Και έχουμε και δέκα εκπληκτικές ιδέες για να περάσεις υπέροχα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

*Αρχικά, ξέχνα το δέντρο, αν δεν έχεις ήδη. Είναι ακριβό, μαδάει και χρειάζεται πολλά στολίδια. Γιατί να μην στολίσεις κάτι μινιμαλιστικό (υπάρχουν σούπερ φτηνά επιτραπέζια δεντράκια), ή και κάτι πιο ιδιαίτερο, αν ταιριάζει στο σπίτι σου;

*Μην το παρακάνεις με τα ψώνια για το τραπέζι. Εναλλακτικά, κάλεσε τους φίλους σου για ένα μεγάλο γιορτινό δείπνο, και ζήτησέ τους να αναλάβει ο καθένας από ένα πιάτο. Έτσι θα χορτάσετε όλοι, και θα μπορέσετε να επιδείξετε και τις μαγειρικές σας ικανότητες.

*Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τα δώρα. Μια ανταλλαγή δώρων, ας πούμε με Secret Santa, θα ήταν πολύ καλή ιδέα. Εναλλακτικά, μπορείς να πεις στους φίλους σου ότι ο καθένας θα αγοράσει από ένα δώρο, θα τα μοιραστείτε από ένα ο καθένας, και μετά… αν θέλετε ανταλλάσσετε.

*Στο θέμα των δώρων, ξανά. Αν πιάνουν τα χέρια σου, γιατί να μην προσφέρεις χειροποίητα δώρα;

*Τώρα αυτό που θα σου πούμε μην το πάρεις στραβά, αλλά ένας σοφός άνθρωπος μια φορά είπε ότι οι συγγενείς είναι για να τους φορτωνόμαστε στις γιορτές. Παρασίτισε ελεύθερα.

*Χρησιμοποίησε παλιότερους στολισμούς, αν έχεις κρατήσει. Ή φτιάξε μόνος σου τέλεια στολίδια, με καθημερινά υλικά και χωρίς πολύ κόπο. Γενικά το DIY, εφόσον γίνεται καλά, μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

*Αν χρειαστεί να σερβίρεις φαγητό, σου έχουμε μία λύση. Αντί να πεις ότι οργανώνεις δείπνο, πες πάρτι. Σέρβιρε αποκλειστικά finger food, και άσε το αλκοόλ να κάνει την δουλειά του.

*Για την ακρίβεια, αντί για ένα μεγάλο πάρτι στο τέλος της χρονιάς, κανονίστε με την παρέα να κάνετε μικρές μαζώξεις, που ο καθένας θα φέρνει το ποτό του. Θα βρίσκεστε, θα πίνετε, θα είναι σαν καθημερινότητα, αλλά με το ραδιόφωνο να παίζει Μαράια Κάρεϊ.

*Βγες για βόλτες στην πόλη. Είναι το πιο απλό, τζάμπα και γιορτινό πράγμα που μπορείς να κάνεις. Άσε που μέσα στις γιορτές συμβαίνουν πολλά δωρεάν events.

*Τέλος, η πιο σημαντική συμβουλή: Χαλάρωσε. Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος γεμάτη στρες. Προσπάθησε να τα απολαύσεις και να μην αφήσεις την πίεση να σε καταβάλει. Τα λεφτά δεν είναι το παν. Αρκεί να έχεις τα αγαπημένα σου άτομα κοντά…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ