Διαβάστε τα χείλη σας!


Από την αρχαιότητα οι Κινέζοι μελετούσαν το ανθρώπινο πρόσωπο και θεωρούσαν ότι το στόμα συγκεκριμένα είναι ένα από τα πιο εκφραστικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου. Τόσο λόγω της ομιλίας όσο και λόγω των εκφράσεων που παίρνει. Διαβάστε παρακάτω τα πιο συνηθισμένα σχήματα και δείτε τι λένε τα χείλη σας για εσάς!

Σήμερα, οι επιστήμονες μας αποκαλύπτουν ότι όχι μόνο είναι εκφραστικό αλλά και φανερώνει πολλά στοιχεία του χαρακτήρα μας, από το πώς συμπεριφερόμαστε στις σχέσεις μας, μέχρι το πόσο δοτικοί είμαστε. Τι λέτε, συμφωνείτε;

Φυσικά γεμάτα χείλη
Ομοιόμορφα και φυσικά γεμάτα πάνω και κάτω, τα χείλη αυτά δείχνουν ότι είστε συναισθηματική, με ισχυρό μητρικό ένστικτο. Συνήθως οι άνθρωποι με αυτό το σχήμα στόματος, όπως η Αντζελίνα Τζολί, κρύβουν μια έμφυτη επιθυμία για προστασία των αγαπημένων τους.

Η στοργική και ανιδιοτελής φύση τους υποδηλώνει ότι νοιάζονται βαθιά για τους γύρω τους και απολαμβάνουν να τους προσέχουν. Τους αρέσει επίσης να έχουν έναν κλειστό φιλικό κύκλο και βάζουν τη φιλία πάνω απ’ όλα.

Λεπτά χείλη πάνω και κάτω
Οι γυναίκες με λεπτά χείλη, όπως η Kirsten Dunst, συνήθως είναι μοναχικοί και συνεσταλμένοι χαρακτήρες. Η εσωστρεφής προσωπικότητά τους υποδηλώνει επίσης την αυτονομία τους.

Δεν τις πειράζει να μένουν μόνες τους και απολαμβάνουν την ανεξαρτησία τους. Μπορεί οι σχέσεις να μην είναι το δυνατό τους σημείο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τα πάνε καλά με τους συντρόφους τους. Απλά χρειάζονται κάποιον με στόχους και ενδιαφέροντα για να διατηρηθεί η φλόγα.

Χείλη γεμάτα στο κέντρο
Οι γυναίκες με τονισμένο το κέντρο των χειλιών τους, όπως η Chrissy Teigen, απολαμβάνουν να βρίσκονται στο επίκεντρο και είναι συνήθως καλλιτεχνικές φύσεις.

Προτιμούν να έχουν συνεχώς ανθρώπους γύρω τους και να είναι η ψυχή τής παρέας. Στις σχέσεις τους συχνά υπερβάλλουν, αλλά πάνω απ΄ όλα αναζητούν τη διασκέδαση και το πώς θα εκμεταλλευτούν την κάθε στιγμή στο έπακρο.

Χείλη με μυτερό τόξο του έρωτα
Οι γυναίκες με μυτερά τοξωτά χείλη, όπως η Τέιλορ Σουίφτ, χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα και τους αρέσει να εκφράζονται μέσω της τέχνης. Έχουν εξαιρετική αυτοεπίγνωση και εντυπωσιακή μνήμη που τις βοηθάει να θυμούνται πρόσωπα και να διατηρούν πολύ καλές κοινωνικές σχέσεις.

Αυτό το σχήμα των χειλιών υποδηλώνει επίσης γρήγορη σκέψη, αυθορμητισμό και παρορμητικότητα που πολλές φορές εκπλήσσει τους γύρω τους.

Χείλη με στρογγυλεμένο τόξο του έρωτα
Αυτό το σχήμα χειλιών, όπως της Amanda Seyfried, δείχνει ένα συμπονετικό και ευγενικό άτομο.

Η ευαίσθητη φύση τους μπορεί να τις κάνει να εκνευριστούν εύκολα από μια αδικία ή κακοτυχία. Σκέφτονται πάντα τους γύρω τους και τους βοηθάνε με κάθε ευκαιρία.

Χείλη με απροσδιόριστο τόξο
Παρόλο που οι άνθρωποι με απροσδιόριστο τόξο, σαν της Τζούλια Ρόμπερτς, είναι ιδιαίτερα υπεύθυνοι και αξιόπιστοι, κάποιες φορές είναι υπερβολικά δοτικοί χωρίς να βάζουν συναισθηματικά όρια.

Η υπέρμετρη γενναιοδωρία τους κάποιες φορές τις κάνει να παραμελούνε τον εαυτό τους. Είναι πολύ καλοί στο να λύνουν προβλήματα και οργανώνουν τον χρόνο τους με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Αυτό ίσως είναι καλό για τη δουλειά τους, αλλά στους κοντινούς τους ανθρώπους μπορεί και να μην αρέσει και τόσο.

Συμμετρικά χείλη
Οι γυναίκες με «συνηθισμένα» χείλη, όπως αυτά της Έμμα Στόουν, που δεν είναι ούτε γεμάτα ούτε λεπτά, συνήθως είναι γυναίκες ισορροπημένες που μπορούν να φέρουν εις πέρας τα πάντα.

Η λογική και η οξεία αντίληψη των πραγμάτων που συνήθως τις χαρακτηρίζει μαζί με το ότι είναι καλοί ακροατές είναι τα δυνατά τους σημεία.

Εμπνέουν σεβασμό και αυτοκυριαρχία, ενώ παράλληλα τους αρέσει να γελάνε και να ανοίγονται όποτε αυτές νιώθουν άνετα. Στις σχέσεις τους δεν είναι υπερβολικές ούτε απαιτητικές, αλλά αναζητούν μια βαθύτερη σχέση με τον σύντροφό τους.

Χείλη με πλαστική επέμβαση
Σύμφωνα με Κινέζους ειδικούς που «διαβάζουν» το πρόσωπο, το να αλλάζεις τα χαρακτηριστικά σου είναι σα να επεμβαίνεις στη μοίρα σου, αλλάζοντας το μονοπάτι που ήταν γραφτό να ακολουθήσεις.

Η άποψη αυτή βασίζεται στο ότι κάθε χαρακτηριστικό του προσώπου μας αντιπροσωπεύει ένα στοιχείο της προσωπικότητάς μας, άρα το να τα αλλάζουμε οδηγεί σε αποσυντονισμό.

Το να κάνει κανείς πλαστική στα χείλη συνήθως θεωρείται στοιχείο ανθρώπων απαιτητικών και εγωιστών, ενώ ο βαθμός της ενίσχυσης λένε ότι ισούται με το πόσο αναζητά κανείς απολαύσεις στη ζωή του και δράμα στη σχέση του.

Από τη Σοφία Κροκιδά

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ