Παραμένει στο τραπέζι η πρόταση για ευρωπαϊκό φόρο των τεχνολογικών «κολοσσών»

Income tax can't be treated like a game

Ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι δεν αλλάζουν οι προθέσεις της ΕΕ. Φόρο ως το Μάρτιο του 2019 ζητά η Γαλλία.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε την Τρίτη πως η πρόταση για την επιβολή ενός ευρωπαϊκού φόρου επί του κύκλου εργασιών των μεγάλων εταιριών του διαδικτύου που είναι γνωστές ως Gafa (Google, Amazon, Facebook, Apple) είναι «πάντα στο τραπέζι», την επομένη της απόφασης της Γαλλίας να τον επιβάλει από την 1η Ιανουαρίου.

«Ο φόρος αυτός είναι πάντα στο τραπέζι. Δεν τον εγκαταλείπω», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων στον τηλεοπτικό σταθμό RTL. «Πρέπει να κάνουμε το μέγιστο που μπορούμε έως τον Μάρτιο για να καταλήξουμε σε αυτόν», πρόσθεσε.

Στο CNews, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι προσωπικά τάσσεται υπέρ του φόρου, ευχήθηκε επίσης, «να καταλήξουμε σε μια λύση από κοινού έως το καλοκαίρι».

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος είχε υπερασπιστεί, χωρίς επιτυχία μέχρι σήμερα, τη θέσπιση ενός φόρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις Gafa, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι η Γαλλία θα αρχίσει να επιβάλλει τον φόρο αυτόν από την 1η Ιανουαρίου.

Ο Λεμέρ είπε ωστόσο ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι ο φόρος θα υιοθετηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο έως τον Μάρτιο.

«Η αποφασιστικότητά μας να εξασφαλίσουμε πριν από τον Μάρτιο του 2019 μια ομόφωνη ευρωπαϊκή απόφαση για μια οδηγία είναι ακλόνητη», διαβεβαίωσε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here