Άνοια: Πως σχετίζεται με την οστεοπόρωση


Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο πάσχουν από άνοια. Η επιστήμη ακόμα δεν έχει βρει λύση για αυτή την εκφυλιστική ασθένεια του νου και συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να μάθει περισσότερα. Τώρα, νέα έρευνα Ευρωπαίων επιστημόνων δείχνει πως όσοι έχουν οστεοπόρωση έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν άνοια.

Ερευνητές από το τα νοσοκομεία IQVIA και Nordwest στη Γερμανία και το Πανεπιστήμιο του Παρισιού στη Γαλλία μελέτησαν 29.983 ασθενείς με οστεοπόρωση και 29.983 συμμετέχοντες χωρίς τη νόσο.
Παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες για 20 χρόνια.

Ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Karel Kostev και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν πως το 20% των γυναικών με οστεοπόρωση εμφάνισησαν άνοια.
Το ποσοστό των γυναικών που εμφάνισαν άνοια χωρίς να έχουν οστεροπόρωση ήταν το 16,4%.
Το 22% των ανδρών που είχαν οστεοπόρωση εμφάνισαν άνοια ενώ μόλις το 14,9% των ανδρών που δεν είχαν οστεοπόρωση εμφάνισαν άνοια.

Όπως συμπέραναν οι ερευνητές υπάρχει μια συσχέτιση ανάμεσα στην οστεοπόρωση και την άνοια με τους ασθενείς με οστεοπόρωση να έχουν σχεδόν μιάμιση φορά περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ανοια τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ