Το δέρμα μας είναι χρυσός!


Οι επιστήμονες της κοσμητολογίας ερευνούν και προτείνουν συνεχώς, νέα συστατικά για τη διατήρηση της ομορφιάς και της νεανικότητας της επιδερμίδας μας. Τελευταία, όλο και περισσότερο γίνεται λόγος για τις θετικές ιδιότητες του χρυσού. Τι ισχύει στην πραγματικότητα;

Ο χρυσός έχει χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιείται και σήμερα στην ιατρική. Στην αρχαία Αίγυπτο και την Κίνα θεωρείτο το φάρμακο κατά της αρθρίτιδας. Το ίδιο εξακολουθούν να πιστεύουν και σήμερα οι γιατροί, με αποτέλεσμα ο χρυσός να συμπεριλαμβάνεται στη θεραπεία της νόσου. Όσον αφορά τα θετικά οφέλη του χρυσού για την επιδερμίδα, έρευνες αποδεικνύουν τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Είναι αλήθεια πως το δέρμα από μια φλεγμονή μπορεί να εμφανίσει από ακμή έως και ρυτίδες. Οπότε, με την εφαρμογή προϊόντων περιποίησης που περιέχουν στη σύνθεσή τους χρυσό, προσφέρουμε μια εξισορροπητική και αντιγηραντική δράση, ενισχύοντας παράλληλα και την παραγωγή κολλαγόνου. Δηλαδή, ο χρυσός βοηθά το δέρμα μας να είναι πιο ελαστικό, πιο όμορφο και πιο νέο, ενώ την ίδια στιγμή δίνει την ευκαιρία στα υπόλοιπα συστατικά του προϊόντος φροντίδας να εισχωρούν βαθύτερα στο δέρμα.

Ας σημειώσουμε επίσης, πως ο χρυσός αντανακλά το φως και κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο φωτεινό, λαμπερό και γεμάτο υγεία.

Οροί και μάσκες
Συνήθως, τα προϊόντα περιποίησης που περιέχουν χρυσό είναι οροί και μάσκες. Τα πολύτιμα συστατικά του μεταφέρονται στο δέρμα με νανοσωματίδια, ιδιαίτερα μικρά στοιχεία, τα οποία έχουν την ιδιότητα να διεισδύουν βαθιά στην επιδερμίδα, ώστε να επωφελείται στο έπακρο. Ένας άλλος τρόπος για να κερδίσουμε τα οφέλη αυτού του θησαυρού είναι να τοποθετήσουμε απευθείας στο δέρμα μας φύλλα χρυσού 24Κ!

Οι γνώμες διίστανται
Μια μερίδα ειδικών δερματολόγων δηλώνουν επιφυλακτικότητα ή ακόμα και άρνηση για την παρουσία του χρυσού σε καλλυντικά προϊόντα, επισημαίνοντας πως ο χρυσός μπορεί να ερεθίσει το δέρμα ή να προκαλέσει κάποια αλλεργική αντίδραση. Υποστηρίζουν πως στην πραγματικότητα, τα υπόλοιπα συστατικά του προϊόντος έχουν θετική επίδραση στο δέρμα. Για παράδειγμα, εάν ένα προϊόν περιέχει αντιοξειδωτικά στοιχεία, ρετινόλη και ισχυρά ενυδατικά, υαλουρονικό οξύ, σε συνδυασμό με τον χρυσό είναι σχεδόν βέβαιο, πως το δέρμα μας θα ανανεωθεί, θα κερδίσει λάμψη και θα γίνει πιο σφριγηλό.

Άλλοι πάλι, είναι βέβαιοι πως ο χρυσός κάνει θαύματα στην επιδερμίδα μας, επισημαίνοντας κατ’ επανάληψη και τη διεισδυτικότητά του. Για να αποκτήσουμε προσωπική άποψη, δεν έχουμε παρά να δοκιμάσουμε μερικά προϊόντα ενισχυμένα με χρυσό και να διαπιστώσουμε με τα ίδια μας τα μάτια πώς μπορεί το δέρμα μας να γίνει πιο μαλακό, νεότερο και οπωσδήποτε πιο λαμπερό. Διάσημα ονόματα όπως οι La Prairie, Shiseido, Εstée Lauder, Helena Rubinstein διαθέτουν στις συλλογές τους…

Από την Άντζελα Μολφέτα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ