Ο μυστικός τρόπος να αφαιρέσεις το λεκέ με μέικ απ από το λευκό σου πουκάμισο


Καθώς βαφόσουν γρήγορα το πρωί, σου έπεσε το σφουγγαράκι με το μέικ απ πάνω στο λευκό πουκάμισο; Και δυστυχώς έχεις ένα πολύ σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού και ο χρόνος σε πιέζει; Δε χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι και να στεναχωριέσαι, καθώς υπάρχει λύση. Και αυτή βρίσκεται στα μικρά καθημερινά, μυστικά καθαρισμού με συστατικά που έχουμε όλες στα ντουλάπια της κουζίνα μας.

Ο καφέ λεκές που δημιουργεί το μέικ απ στα ρούχα και ειδικά στα λευκά, είναι για τις περισσότερες γυναίκες ένα γνώριμο ατυχές περιστατικό και μια δύσκολη υπόθεση, ειδικά αν μείνει πολύ καιρό πάνω στο ύφασμα.

Παρόλα αυτά, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα καθαρισμού, θα καταλάβεις ότι η αφαίρεση του συγκεκριμένου λεκέ από τα ρούχα τελικά πρόκειται για εύκολη διαδικασία, που δε θέλει κόπο αλλά τρόπο.

Επομένως πως μπορεί να φύγει ο λεκές από μέικ απ;

Με το που συνειδητοποιήσεις πως το ρούχο σου λερώθηκε, βγάλε το αμέσως και με μία οδοντόβουρτσα βούρτσισε τη λερωμένη επιφάνεια με κινήσεις, που ξεκινούν από έξω και καταλήγουν στο κέντρο του λεκέ. Αμέσως μετά, ρίξε στο σημείο υγρό απορρυπαντικό ρούχων και αφήσέ το περίπου μισή ώρα για να δράσει. Και ο λεκές θα εξαφανιστεί μια για πάντα.

Εάν παρόλα αυτά παρατηρήσεις ότι ο λεκές δεν υποχωρεί, φτιάξε ένα διάλυμα με 100 γραμμάρια νερού και 1 γραμμάριο αμμωνίας. Στη συνέχεια, βύθισε το ρούχο μέσα στο διάλυμα και τρίψε μαλακά. Τέλος, βάλτο να πλυθεί κανονικά στο πλυντήριο και να είσαι βέβαιη πως μετά την πλύση, ο λεκές απλά δε θα υπάρχει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ