Κουρέψτε μόνες τα μαλλιά του παιδιού


Υπάρχουν πολλές μαμάδες και μπαμπάδες που μπορούν να κόψουν οι ίδιοι τα μαλλιά του παιδιού και να γλιτώνουν τα έξοδα του κομμωτηρίου αλλά και της γκρίνιας του παιδιού. Για να χωρίσετε τα μαλλιά, χρησιμοποιήστε μία χτένα με μακριά δόντια για να χωρίσετε τα μπροστινά από τα πίσω. Φτιάξτε μία ίσια γραμμή στα πίσω μαλλιά και κόψτε το κάτω μέρος που θέλετε. Χτενίστε τα προς τα κάτω με τη χτένα για να βλέπετε ότι είναι συμμετρικά (όπως κάνουν και οι κομμωτές) και ψαλιδίστε τις άκρες. Ξεκινήστε από τα δεξιά και καταλήξτε στην αριστερή πλευρά. Να θυμάστε ότι τα σγουρά μαλλιά είναι πιο μακριά όταν είναι βρεγμένα ή ισιωμένα. Συνεχίστε με τα πάνω μαλλιά ξεκινώντας από τη δεξιά πλευρά και κουρέψτε όπως και στα κάτω.

Κοντά μαλλιά. Κάντε ακριβώς το ίδιο με τα μακριά και χωρίστε τα κάτω με τα πάνω και τα δεξιά με τα αριστερά. Αν είναι πολύ κοντά, χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια για να βλέπετε αυτά που περισσεύουν. Στα κοντά αγορίστικα μαλλιά, μπορείτε να δείτε αν είναι ίσα κομμένα με το να σηκώσετε τα πλάγια όρθια στην κορυφή του κεφαλιού και να συγκρίνετε.

Ξυριστική μηχανή. Ξεκινάμε από πίσω και από κάτω προς τα πάνω και τελειώνουμε με τις δύο πλευρές.

Τριμάρετε τις αφέλειες. Χτενίστε τα βρεγμένα μαλλιά με μία μεγάλη χτένα προς τα κάτω και κουρέψτε μέχρι εκεί που φτάνουν στη μέση των ματιών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ