«Πόλεμος» με τους Τούρκους στο Αιγαίο

Στην κόψη του ξυραφιού οδηγούν την κατάσταση στο Αιγαίο οι Τούρκοι μετά την υπερπτήση δύο μαχητικών τους αεροσκαφών πάνω από το Καστελόριζο, αλλά και με τις νέες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας της γειτονικής χώρας.

Σε ένα ντελίρο εθνικισμού και προκλητικότητα, ο Χουλουσί Ακαρ απατώντας στις δηλώσεις του ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου μίλησε για γαλάζιες πατρίδες. «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσουμε τη γαλάζια πατρίδα μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», είπε ο Τούρκος υπουργός και συμπλήρωσε:«Στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα και δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο».

Όλα αυτά μέσα σε ένα εκρηκτικό σκηνικό που έχουν στήσει από νωρίς σήμερα το πρωί οι Τούρκοι με επιθετικές ενέργειες μέσω της πολεμικής τους αεροπορίας, αλλά και με δηλώσεις αξιωματούχων τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας από το Καστελόριζο, δύο Τουρκικά μαχητικά βρέθηκαν πάνω από το νησί.Σύμφωνα με υπουργείο Εθνικής Άμυνας το ζεύγος των τουρκικών F- 16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης στις 08:42 σήμερα και ένα λεπτό αργότερα (08:43) πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, σε ύψος 4.000 ποδιών. Στις 08:44 το ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών εξήλθε του FIR Αθηνών.

Ο Παναγιώτης Καμμένος που βρέθηκε στο ακριτικό νησί για να εγκαινιάσει 12 οικίσκους ετοιμότητας για τη στέγαση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την ΤΠΚ «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ», που βρισκόταν στο λιμένα Μεγίστης. Σε δηλώσεις έστειλε σαφές μήνυμα στη γειτονική χώρα λέγοντας ότι «εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί». Χθες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκη διαμήνυσε «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση».

Την ίδια ώρα όμως που οι Έλληνες αξιωματούχοι μιλούσαν για τα αυτονόητα, αλλά και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, οι Τούρκοι για άλλη μια φορά ήρθαν δηλώσουν τις αυθαίρετες διεκδικήσεις τους. 

Οι πρωτοφανείς τουρκικές διεκδικήσεις 

Ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Ουμίτ Γιαλίμ αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε 18 νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Μάλιστα σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό της γειτονικής χώρας έριξε ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά τονίζοντας ότι: «Θάσος, Σαμοθράκη, Χίος, Λέσβος, Σάμος, Λειψοί, Αρκοί είναι δική μας κυριαρχία, έχουμε παραχωρήσει… δικαίωμα χρήσης».

 Ο Ουμίτ Γιαλίμ που διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την περίοδο 2009 – 2010 έχει προχωρήσει και άλλες φορές στο παρελθόν σε αντίστοιχες εξωπραγματικές θεωρίες που ως στόχο είχαν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό κλίμα πόλωσης εθνικισμού από την πλευρά της Τουρκίας.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here