Αντικειμενικές αξίες: Έρχονται τα πάνω-κάτω με ιδιώτες εκτιμητές

Ριζικές αλλαγές στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, φέρνει το υπουργείο Οικονομικών μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε την Πέμπτη (21/12).

Μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών προσέλαβε το 2018 ιδιώτες εκτιμητές ώστε να προσδιορίσουν τις τιμές «ζώνης» σε όλη των χώρα. Οι εκτιμητές έως τώρα έδωσαν τιμές για 10.000 περιοχές.  

Από εδώ και στο εξής, ο προσδιορισμός των αντικειμενικών αξιών ακινήτων θα ανατίθεται στους ειδικούς εκτιμητές που έχουν πιστοποιηθεί στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών και οι οποίοι θα έχουν τα απαραίτητα κριτήρια (γνώσεις και εξιδεικευμένες ειδικότητες).

Οι ίδιοι θα δεσμεύονται δεσμεύονται από τον σχετικό Κώδικα Δεοντολογίας του υπουργείου Οικονομικών και τα επιλέγονται ύστερα από δημόσια πρόσκληση με διαφανείς διαδικασέιες.

Οι ιδιώτες εκτιμητές του του υπουργείου Οικονομικών θα διαμορφώνουν με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένης εισήγησης τα έγγραφα εκτίμησης και αφού έχουν συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία, τα τελευταία θα ψηφιοποιούνται μέσω κωδικών του Taxisnet που θα διαθέτουν στην εφαρμογή της ΓΓΠΣ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here