Αυτός είναι ο τουρκικός πύραυλος που στοχεύει την Αθήνα (ΧΑΡΤΗΣ)

Σε κατάσταση αμόκ φαίνεται πως βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος της Τουρκίας, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για το δήθεν πανικό που έχει καταλάβει την Ελλάδα, εξαιτίας του νέου τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου Μπόρα (BORA), ο οποίος απειλεί να πλήξει την Αθήνα.

Μάλιστα το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας AKGazete, προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, παραθέτοντας χάρτη με την απόσταση ανάμεσα στη Σμύρνη και την Αθήνα, που είναι 230 χιλιόμετρα.

akgazete

Ο χάρτης από μόνος του συνιστά έμμεση απειλή εναντίον της χώρας μας, ενώ ο συντάκτης του συγκεκριμένου κατάπτυστου άρθρου κάνει λόγο για «κατάσταση σοκ» και «πανικό» της Ελλάδας, εξαιτίας του πυραύλου BORA, ο οποίος έχει βεληνεκές 280 χιλιομέτρων.

«Η επιτυχής δοκιμή του εθνικού πυραύλου Μπόρα, που κατασκευάζεται σε εγχώριες εγκαταστάσεις, προκάλεσε θόρυβο στα ελληνικά ΜΜΕ. Ο ελληνικός Τύπος την παρουσιάζει ως “νέα πρόκληση από τους Τούρκους”», σχολιάζει η AKGazete, παραθέτοντας αποσπάσματα από την παρουσίαση του θέματος που είχε γίνει την Πέμπτη (20/12/2018) από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Συνεχίζει δε το ίδιο δημοσίευμα: «Τα ελληνικά MME και τα πολιτικά στελέχη είναι σε κατάσταση σοκ, καθώς ο ελληνικός Τύπος αναλύει τη δοκιμή. Ο ελληνικός Τύπος αναφέρει ότι “η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει την Αθήνα”».

Μάλιστα το τουρκικό δίκτυο 24 TV δίνει στη δημοσιότητα το βίντεο από την πρόσφατη δοκιμή του πυραύλου Bora από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου προξενούν αλγεινή εντύπωση τόσο ως προς το ύφος όσο και ως προς το περιεχόμενό του, αφού καταδεικνύουν την εμφανή «νευρικότητα» της Άγκυρας, ιδίως μετά και την αυστηρή προειδοποίηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος προειδοποίησε πως «αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here