Φρίκη: Οι διεστραμμένοι τζιχαντιστές κατέγραψαν σε βίντεο τον αποκεφαλισμό των δύο τουριστριών (Vid)

Ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τις δολοφονίες δύο Σκανδιναβών τουριστριών στο Μαρόκο από φερόμενους ως μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είναι πιθανόν αυθεντικό, ανέφερε σήμερα 21 Δεκεμβρίου η νορβηγική αστυνομία.

Τα πτώματα της Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και της Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία, βρέθηκαν τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στο Όρος Άτλας, καθ΄οδόν προς το Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή της βορείου Αφρικής και δημοφιλή προορισμό για τους ορειβάτες.

Du5ckr XQAA2L8j

Οι μαροκινές αρχές ανακοίνωσαν πως τέσσερις ύποπτοι που έχουν συλληφθεί σε σχέση με τη δολοφονία είχαν δηλώσει πίστη στο ISIS σε βίντεο που ανήρτησαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πριν από τις δολοφονίες. Οι γυναίκες έφεραν βαθιά τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό, ανέφερε το Μαρόκο.

5425631 louisa vesterager jespersen dansko maroko smrt vrazda turistka v2

Ένα ξεχωριστό βίντεο που δείχνει τους θανάτους, το οποίο αναρτήθηκε επίσης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, είναι πιθανόν αληθινό, ανέφερε η νορβηγική αστυνομία.

«Όσον αφορά την αποτίμηση του βίντεο που φέρεται να δείχνει τις δολοφονίες, απομένει ακόμα να γίνει κάποια τεχνική ανάλυση και αποτίμηση», ανέφερε σε μια δήλωση το Εθνικό Γραφείο Διερεύνησης Εγκλημάτων.

NINTCHDBPICT000457455700

«Εξακολουθώ να πιστεύω, ωστόσο, πως έχουμε βάση για να πούμε πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο που να δείχνει πως αυτό το βίντεο δεν είναι αληθινό».

Η νορβηγική αστυνομία δεν ήταν προς το παρόν διαθέσιμη για περισσότερα σχόλια ενώ η ομόλογή της τής Δανίας εξακολουθεί να αναλύει το βίντεο. Οι μαροκινές αρχές δήλωσαν χθες πως εξακολουθούν να εργάζονται προκειμένου να εξακριβώσουν την αυθεντικότητα του βίντεο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

(Βίντεο της Λουίζα Βεστεράγκερ Γιέσπερσεν)

Αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τη νορβηγική πρεσβεία στη μαροκινή πρωτεύουσα Ραμπάτ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις οικογένειες των θυμάτων και για την καταδίκη της τρομοκρατίας. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν δηλώσει στο Facebook ότι θα συμμετάσχουν.

knives

Αργότερα σήμερα, θα πραγματοποιηθεί πορεία με πυρσούς στην Μπράιν, την παραλιακή πόλη από την οποία καταγόταν η Μάρεν Ούλαντ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την οικογένειά της.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here