Βρετανία: Λαθρεπιβάτες απειλούν με σιδηρολοστούς πλήρωμα πλοίου (vid)

Δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός

Τέσσερις λαθρεπιβάτες, οπλισμένοι με σιδηρολοστούς, απειλούν τους ναυτικούς πάνω σε ένα φορτηγό πλοίο, στα ανοιχτά της νοτιοανατολικής Αγγλίας, κοντά στις εκβολές του Τάμεση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας, Grimaldi Lines.

Η αστυνομία του Έσεξ ανέφερε στο Twitter ότι αντιμετωπίζει ένα «επεισόδιο» που είναι σε εξέλιξη πάνω σε ένα πλοίο στο Τάμεση.

Οι αστυνομικές Αρχές πρόσθεσαν ότι δεν έχουν κάποια πληροφορία ότι έχει τραυματιστεί κάποιος πάνω στο πλοίο Grande Tema. Δεν πιστεύουν επίσης ότι το επεισόδιο αυτό σχετίζεται με τρομοκρατία, ούτε ότι πρόκειται για πειρατεία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν έχει αναφερθεί να έχει τραυματιστεί κανείς και δεν πιστεύουμε ότι (οι ναυτικοί) κινδυνεύουν. Επί του παρόντος δεν το αντιμετωπίζουμε σαν να ήταν κατάσταση ομηρείας ή πειρατείας ή τρομοκρατίας», τόνισε στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με τον Πολ Κυπριανού, τον εκπρόσωπο της εταιρείας Grimaldi Group, οι ναυτικοί εντόπισαν πάνω στο σκάφος τέσσερις λαθρεπιβάτες. «Το πλοίο ερχόταν από τη Νιγηρία… (Οι λαθρεπιβάτες) κατάφεραν να δραπετεύσουν από την καμπίνα και άρχισαν να απειλούν το πλήρωμα, απαιτώντας να πλεύσει το πλοίο πολύ κοντά στην ακτή… Καταλαβαίνουμε ότι ήθελαν να πηδήξουν και να φτάσουν στα βρετανικά παράλια», είπε.

Δείτε το βίντεο!


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here