Παντζάρια: Πώς θα τα προσθέσετε στη διατροφή σας


Μεταξύ μιας σειράς λαχανικών και φρούτων, το παντζάρι έχει αναδειχθεί ως μια από τις υπερτροφές που προάγουν τη συνολική υγεία. Μπορεί να φαίνονται σκληρά, αλλά τα παντζάρια είναι ένα ευαίσθητο λαχανικό με μια μοναδική ομάδα αντιοξειδωτικών, γνωστών ως βητακυανίνες. Αυτές οι χρωστικές δίνουν στα παντζάρια το έντονο χρώμα τους και είναι η πηγή τους. ιατρικά οφέλη, τα οποία περιλαμβάνουν την υποστήριξη του ήπατος, τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και τον καθαρισμό του αίματος».

Πώς να φτιάξετε χυμό παντζαριών

Πάρτε ένα παντζάρι και κόψτε τις άκρες του λαχανικού. Τώρα, ξεπλύνετε το με τρεχούμενο νερό και βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει καλά το δέρμα για να εξαγάγετε τα μέγιστα θρεπτικά συστατικά. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνουμε σε έναν αποχυμωτή. Ρίξτε τον χυμό που έχετε συλλέξει σε ένα ποτήρι σερβιρίσματος και ψύξτε τον για 30 λεπτά. Θα μπορούσατε να προσθέσετε λίγο chaat masala ή αλάτι σε αυτό για να βελτιώσετε τη γεύση του. Αν θέλετε να προσθέσετε καρότα και ντομάτες, προσθέστε τα όσο κάνετε χυμό από τα παντζάρια. Φροντίστε να τα κόψετε σε μικρά κομμάτια.

Σημείωση:Μην στραγγίζετε τον πολτό του παντζαριού καθώς θα χάσετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Κοτολέτες με παντζάρια ή Tikki

Οι κοτολέτες παντζαριών μπορεί να ακούγονται περίεργες, αλλά είναι σούπερ νόστιμες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βράσετε και να πολτοποιήσετε τα παντζάρια και τις πατάτες. Προσθέτουμε μπαχαρικά, ανακατεύουμε και τα πλάθουμε σε τίκι και μετά τα αλείφουμε με sooji ή σιμιγδάλι. Τώρα, τηγανίστε τα για να φτιάξετε καταπληκτικά tikkis που μπορείτε να τα συνδυάσετε με ψωμάκια ή ψωμάκια για να φτιάξετε ένα σάντουιτς ή μπιφτέκι. Δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και υγιεινό. Μην ξεχάσετε να τα σερβίρετε με τσάτνεϊ πράσινου κόλιανδρου.

Παντζαροσαλάτα

Είτε το τρίβουμε σε σαλάτα είτε το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. θα προσθέσει τραγανή υφή και ζωηρό χρώμα στις σαλάτες σας. Όχι μόνο θα κάνει τη σαλάτα πιο νόστιμη, αλλά θα μεταμορφώσει το βαρετό σας μείγμα σε ένα ενδιαφέρον. Προσθέστε φυλλώδη χόρτα, καλαμπόκια, παντζάρια και άλλα νόστιμα λαχανικά για να φτιάξετε μια υγιεινή σαλάτα. Ακολουθούν μερικές απίθανες συνταγές για σαλάτες παντζαριού που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ