Το Τwitter είναι τοξικό για τις γυναίκες, σύμφωνα με τις έρευνες


Οποιαδήποτε γυναίκα χρησιμοποιεί το twitter θα έχει πλέον καταλάβει ότι πρόκειται για ένα μέσο που μπορεί να γίνει ιδιαίτερα τοξικό έως και εχθρικό. Είτε είναι σχόλια σε tweets, είτε προσωπικά μηνύματα, είτε απλώς εμφανίζονται όταν σκρολάρουμε στο timeline μας, μπορούμε να εντοπίσουμε αρκετά πράγματα που το καθιστούν ένα μέσον ούτε ιδιαίτερα υγιές ούτε ιδιαίτερα φιλικό πος τις γυναίκες.

Σε αντίθεση με άλλα social media, το twitter είναι αρκετά ελεύθερο ως προς το περιεχόμενό του, με αποτέλεσμα να αφήνει περισσότερο χώρο στον ρατσισμό, το μισογυνισμό, την ομοφοβία και γενικώς τις δηλώσεις μίσους. Η Διεθνής Αμνηστία αναζήτησε πληροφορίες που θα επιβεβαίωναν μια τέτοια κατάχρηση της πλατφόρμας, αλλά το Twitter δεν μπόρεσε να τις παρέχει. Η οργάνωση τότε προχώρησε σε μια συνεργασία με μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να μπορέσει να εντοπίσει τέτοια περιστατικά στο Twitter.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύθηκαν σε ένα διαδραστικό website, το 1 στα 14 των tweets που απευθύνονται σε γυναίκες δημοσιογράφους και πολιτικούς στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι δηλώσεις μίσους. Οι έγχωμες γυναίκες στοχοποιούνται 34% περισσότερο από τις λευκές γυναίκες, με τις μαύρες γυναίκες να είναι 84% πιο πιθανό να γίνουν παραλήπτες προσβλητικών μηνυμάτων. Ωστόσο, ο αριθμός των προσβλητικών tweets πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερος, λαμβάνοντας υπόψιν ότι τη στιγμή που πάρθηκαν τα δεδομένα, θα είχαν διαγραφεί αρκετά από αυτά. Παρόλα αυτά, οι ερευνητές παραδέχονται ότι τα δεδομένα θα ήταν ενδεχομένως διαφορετικά αν συμπεριλαμβάνονταν γυναίκες από μεγαλύτερο εύρος επαγγελμάτων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ