Καιρός – Προειδοποίηση Καλλιάνου: Χιόνια την Τετάρτη και στα χαμηλά της Αττικής

Πότε θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού – Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα «λευκά»

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τις λιακάδες να δίνουν τη θέση σε ένα καθαρά χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Μπορεί παραμονή των Χριστουγέννων στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας να επικρατήσει ηλιοφάνεια, ωστόσο, από τις 25 του μήνα το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή.

Ένα βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει από τα βόρεια τη χώρα μας και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα φέρει τσουχτερό κρύο, βροχές και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Ο μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί ότι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Αττική. Όπως όλα δείχνουν τα βουνά θα ντυθούν στα λευκά ενώ, δεν αποκλείεται χιονόστρωση ακόμα και στα βόρεια προάστια.

kallianos

Αναλυτικά το μήνυμα του Γιάννη Καλλιάνου:

«Αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία (πάντοτε κρατάω μια επιφύλαξη, ειδικά σε τέτοιου είδους χειμωνιάτικες μεταβολές), κατά τη διάρκεια της Τετάρτης αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις και στην Αττική!

Οι περιοχές της Αττικής που -λογικά- θα επηρεαστούν θα είναι τα βορειοδυτικά, κεντροβόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του νομού που έχουν υψόμετρο άνω των 300-350 μέτρων. Πρόσκαιρα, επειδή ο άνεμος θα είναι πολύ ευνοϊκός, ίσως επηρεαστούν και περιοχές με ελαφρώς χαμηλότερο υψόμετρο ή και τμήματα των υπολοίπων δυτικών και κεντρικών τμημάτων του νομού πάνω -πάντα–από τα 300-350 μέτρα.

Επειδή οι θερμοκρασίες δεν θα είναι τόσο ευνοϊκές στα υψόμετρα κάτω των 300-350 μέτρων, θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη να χιονίσει πρόσκαιρα εκεί. Πότε όμως δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει ο καιρός.

Πάντως σε γενικές γραμμές αυτό θα συμβεί την Τετάρτη στην Αττική. Ακολουθεί ο χάρτης με τα υψόμετρα και τις περιοχές των τοπικών (προσοχή, όχι γενικευμένων) χιονοπτώσεων.

Υ.Γ. : Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι δραματικά στα επόμενα προγνωστικά στοιχεία. Πάντα κρατάμε ένα μικρό ερωτηματικό διότι ο καιρός θα πει την τελευταία λέξη, είτε την πιο θετική εξέλιξη αλλά είτε και στην πιο αρνητική (για τους χιονόφιλους ειδικά αυτό το σχόλιο διότι αναμένουν με αγωνία την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες)».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here