Ζάκυνθος: 15,8 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς

Αναλυτική ενημέρωση για τη σεισμόπληκτη Ζάκυνθο έγινε από τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο που παραχώρησε συνέντευξη τύπου από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί είναι 15,8 εκατ. ευρώ και παρουσιάστηκε η απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου 2018 στην οποία εγκρίθηκαν τα χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η ονομασία του έργου έχει τον τίτλο «Σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων στις δημόσιες υποδομές από τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018 στη Ζάκυνθο και το σύμπλεγμα των νήσων Στροφάδων».

 «Η αποκατάσταση των κτιρίων θα γίνει σε δεύτερο χρόνο αλλά έχουν γίνει πολλά βήματα από την κυβέρνηση σε σχέση με την ελάφρυνση υποχρεώσεων οικονομικού χαρακτήρας ληξιπρόθεσμες οφειλές και τροποποιήσεις της νομοθεσίας ώστε να έχουν όλοι την ευχέρεια – χωρίς να πιέζονται από τις δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησαν οι σεισμοί – και να ανταποκριθούν με αξιοπιστία. Αυτό είναι ένα πρώτο σημαντικό ζήτημα που συμπληρώνεται από την ολοκλήρωση της διαδικασίας κήρυξης της Ζακύνθου ως σεισμόπληκτης περιοχής που έρχεται τις επόμενες ημέρες και οι συμπολίτες μας θα λάβουν την απαραίτητη χορηγία και την διοικητική δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, προκειμένου να πάρουν την άδεια για την επισκευή των κτιρίων που έχουν βλάβες από τους σεισμούς», είπε ο κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος ο οποίος συμπλήρωσε πως έχει υποβληθεί το αίτημα για στήριξη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη σεισμική δραστηριότητα και τις επιπτώσεις της.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here