Ο Klodian Lekocaj, διαβόητος Αλβανός εγκληματίας πίσω από τη διπλή δολοφονία της Νέας Σμύρνης;


“Δολοφόνος γεννήθηκα, δολοφόνος θα πεθάνω…” είχε γράψει ο Brahim Brahimaj

Ποιος είναι ο Klodian Lekocaj, που βρίσκεται πίσω από μια σειρά εκτελέσεων σε Ελλάδα και Αλβανία; Το Policenews.gr, κάνει μια αναδρομή στην εγκληματική του πορεία, μιας και πρόκειται για τον αρχηγό της Αλβανικής “μαφίας” στην Ελλάδα, όπως μας τονίζουν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εντολή του Klodian Lekocaj μέσα από τον Κορυδαλλό σε Τούσα και Μπάκο για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου και το άδοξο τέλος τους

Ανατριχιαστικά είναι τα ευρήματα των διωκτικών αρχών για την εγκληματική δράση της αποκαλούμενης «μαφίας του Κορυδαλλού», ως εγκέφαλος της οποίας φέρεται ο περιβόητος πλέον κρατούμενος Κλοντιάν Λεκοτσάι (Klodian Lekocaj) που εμπλέκεται σε στυγερές δολοφονίες, όπως αυτή του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ξεπερνούν κάθε φαντασία τα εγκλήματα που οργανώνονταν από τις φυλακές ή και διαπράττονταν μέσα σε αυτές.

Σοκάρουν με τη σκληρότητά τους οι συνομιλίες –που καταγράφηκαν νομίμως– ανάμεσα στα φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης η οποία κρύβεται πίσω από εκβιασμούς δικηγόρων και στημένες μαρτυρίες αλλά και από δολοφονίες που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι επίμαχες συνομιλίες, το περιεχόμενο των οποίων αναδεικνύει και το ζοφερό παρασκήνιο του deal που επιχειρήθηκε προκειμένου να κερδίσουν κάποιοι εκατομμύρια στις πλάτες τρίτων προσώπων, με τραγική κατάληξη την δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Οι δύο γνωστοί δικηγόροι

Μεγάλα ερωτήματα προκαλεί στις αρχές ο ρόλος δύο πολύ γνωστών δικηγόρων. Ειδικά για τον έναν εξ αυτών, οι αστυνομικοί έμειναν άφωνοι όταν άκουσαν τις συνομιλίες του με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της σκληρής εγκληματικής ομάδας, τον κρατούμενο Κλ. Λεκοτσάι, καθώς το εν λόγω πρόσωπο είχε σοβαρό προσωπικό λόγο να μη συνδιαλέγεται με τον συγκεκριμένο κρατούμενο.

Παρ’ όλα αυτά ο δικηγόρος τα τελευταία χρόνια φέρεται να βοηθάει τον Κλ. Λεκοτσάι με χρηματικά ποσά και την εύρεση δικηγόρου, αλλά και να συνεννοείται μαζί του για τη στάση που θα κρατούσε στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Σε ό,τι αφορά τον έτερο πασίγνωστο ποινικολόγο, ακούγεται στις συνομιλίες να αναφέρονται σε κάποιον «ρόλο» που είχε σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για τα χρήματα στην υπόθεση εκβιασμού που στοίχισε τη ζωή στον Μ. Ζαφειρόπουλο, αλλά και να του ζητούν μέσω τρίτου να… συνεισφέρει οικονομικά για τη διευκόλυνση των σχεδίων τους.

Kι ενώ για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου που εξιχνιάστηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έπειτα από εξαιρετικά μεθοδευμένες κινήσεις των υπευθύνων (υπήρξε συνεργασία των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη), έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για 13 πρόσωπα, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί και ο ρόλος άλλων ατόμων για τα οποία γίνεται αναφορά, άμεσα ή έμμεσα, στις τηλεφωνικές συνομιλίες.

Κάποιοι, ως γνωστόν, έχουν ήδη συλληφθεί για τον εκβιασμό σε βάρος του δικηγόρου Δημήτρη Τσοβόλα.

Από τις συνομιλίες, μεταξύ άλλων, προκύπτει:

*Τι κρύβεται πίσω από τον θάνατο του Τούσα (Tusha ή Τoysa Βardhyl), μάρτυρα στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου. Εάν και ποιος του έδωσε δηλητήριο και σε ποιον αποδίδεται ή σχεδιαζόταν να «φορτωθεί» ο θάνατός του. Ο Βardhyl, κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, βρέθηκε νεκρός στις 27/1/2019.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Κλ. Λεκοτσάι ο εν λόγω κρατούμενος δηλητηριάστηκε, ο ίδιος έχει στην κατοχή του μέρος από το δηλητήριο και ήθελε να πείσει τους συγγενείς του να προσφύγουν κατά του δημοσίου με αγωγή ζητώντας χρήματα τα οποία θα μοιραστούν. Μάλιστα σχεδιάζει να υποδείξει ως ηθικό αυτουργό της δηλητηρίασης τον Αριστείδη Φλώρο της Energa, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για το ίδιο δηλητήριο με το οποίο είχε επιχειρήσει –μέσω τρίτων– να δολοφονήσει και τον ίδιο.

Κι αυτό γιατί τον είχε υποδείξει ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου. Οι αρχές πάντως εκτιμούν ότι τον συγκεκριμένο κρατούμενο ενδέχεται να δολοφόνησαν οι ίδιοι οι πρώην συνεργοί του στην εγκληματική οργάνωση ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν σε ακόμη έναν εκβιασμό.

Μάλιστα ο Λεκοτσάι ζητά από τον γνωστό δικηγόρο να βοηθήσει και να μεσολαβήσει και σε άλλον συνάδελφό του ώστε να συγκεντρωθούν 2.600 ευρώ για να μεταφερθεί η σορός του Τούσα στην Αλβανία αλλά και η σορός του Αρμπερ Μπάκο (Bako Arber), προκειμένου να δείξουν ότι ενδιαφέρονται και γι αυτόν.

Ο τελευταίος, που ήταν από τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου και συνεργάτης του Λεκοτσάι, δολοφονήθηκε με πολύ άγριο τρόπο μέσα στη φυλακή και την εντολή είχε δώσει ο Λεκοτσάι, ο οποίος σε τηλεφωνική συνομιλία τον αναφέρει ως προδότη γιατί άλλα είχαν συμφωνήσει κι άλλα θα έλεγε τελικά για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου στο δικαστήριο. Αλλαξε όμως γνώμη, αφού «του έδωσαν 50.000 ευρώ».

Όπως προκύπτει μάλιστα από τις συνομιλίες, μετά τη δολοφονία του Μπάκο στη φυλακή τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εκβίαζαν πρόσωπα που είναι βασικοί μάρτυρες προκειμένου να ανασκευάσουν τις καταθέσεις τους και να φορτώσουν τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου μόνο σε αυτόν.

Κατά τις αρχές η ίδια οργάνωση κρύβεται και πίσω από την αποστολή απειλητικού δέματος σε αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού. Ο εν λόγω αρχιφύλακας στις 30/10/2018 είχε παραλάβει στο σπίτι του δέμα με απειλητικό περιεχόμενο το οποίο υπογραφόταν από τους «Klodi και Romi», ονόματα που παραπέμπουν στους Κλ. Λεκοτσάι και Oadir Romi.

Όπως προκύπτει, οι δράστες οργάνωναν διακίνηση ναρκωτικών και εκβίαση καταστηματαρχών με πρόσχημα την προστασία. Ετοίμαζαν δε ντου σε συγκεκριμένο νησί, πιθανώς τη Μύκονο.

Oι διάλογοι με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των εκτελεστών με τον έγκλειστο στις φυλακές «Κλόντι», ηθικό αυτουργό της δολοφονίας.

Ο «Άρχοντας των φυλακών», ο επονομαζόμενος «Κλόντι», ένας από τους «ιδιοκτήτες» γραφείου ενοικιαζόμενων εκτελεστών και… επιχείρησης εκβιασμών, ακούγεται στο… βάθος μιας τηλεφωνικής συνομιλίας ενός έγκλειστου συνεργού του με τους δολοφόνους του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, να λέει: «Πω πω τον φουκαρά (Μιχάλη Ζαφειρόπουλο). Δεν έπρεπε να σκοτώσουν τον φουκαρά. Ρε τους βλάκες τους είπαμε να τον πυροβολήσουν στα πόδια και αυτοί τον σκότωσαν».

Ο 32χρονος «ψηλός», ο δολοφόνος του ποινικολόγου και ο 30χρονος άφαντος «κοντός» συνεργός του, είχαν από την αρχή προσχεδιάσει να τον πυροβολήσουν στα πόδια, όπως επίτασσε το «συμβόλαιο». Είναι χαρακτηριστική η συνομιλία τους, όπως περιγράφεται από τον 32χρονο συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος άκουσε τον «κοντό» να λέει στον δολοφόνο:

«Ρίχτου μία στα πόδια για να πάει το μήνυμα». Το μήνυμα είχε δύο αποδέκτες. Τους έγκλειστους ηθικούς αυτουργούς του εκφοβισμού προκειμένου να πειστούν ότι υλοποιήθηκε το «συμβόλαιο», και τον βασικό στόχο, τον έγκλειστο για το σκάνδαλο της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να υποκύψει στις εκβιαστικές τους απαιτήσεις, καθώς δεν αστειεύονταν…

Ο αρχηγός «Κλόντι», είχε βάλει τον Αρμπέρ Μπάκο και τον Shushari Glajdol ή Olti Dulce, οι οποίοι είχαν πυροβολήσει τον 65χρονο δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο στις 3 Νοεμβρίου 2014, έξω από το σπίτι του την Πεντέλη, στο πλαίσιο άλλου «συμβολαίου θανάτου» για λογαριασμό του έγκλειστου για το σκάνδαλο της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, όπως αυτοί ισχυρίστηκαν ετεροχρονισμένα, να βρουν «εκτελεστές» συμβολαίου εκφοβισμού του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Μέσω μιας άγνωστης γυναίκας έδωσαν προκαταβολή 3.000 ευρώ στους δύο «πρόθυμους» και όταν προχωρούσαν τον εκφοβισμό θα λάμβαναν τα συνολικά 20.000 ευρώ της συμφωνίας.

Ο «Κλόντι», με επίφαση το ποσό των 100.000 ευρώ, που δεν δόθηκε για το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και βασικού κατηγόρου των εκπροσώπων των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, έβαλε… τόκους που ανέβασαν το ποσό στα 5.000.000 ευρώ, τα οποία ζητούσε από τον έγκλειστο για την υπόθεση του σκανδάλου, προκειμένου να ανακαλέσουν τις καταθέσεις του που τον κατονόμαζαν ως ηθικό αυτουργό του συμβολαίου θανάτου του δικηγόρου. Επειδή δεν είχαν πρόσβαση στην πτέρυγα που ήταν έγκλειστος ο «στόχος» προκειμένου να τον εκβιάσουν απευθείας, βρήκαν τον «αδύναμο κρίκο» που ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, συνήγορος του έγκλειστου για το σκάνδαλο, ο οποίος μάλιστα μια μέρα πριν τη δολοφονία του είχε δει τον πελάτη του στις φυλακές.

Σημειώνεται ότι ο έγκλειστος για το σκάνδαλο επιβεβαίωσε σε κατάθεσή του στους αστυνομικούς τον εκβιασμό του και τις απειλές σε βάρος της ζωής του ίδιου και μελών της οικογένειάς του.

Ο 32χρονος δολοφόνος ήταν αυτός που έκλεισε το ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για το μοιραίο απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου, με τα στοιχεία «Μιχάλης Λαζαρίδης». Αυτός και ο συνεργός του ήθελαν να αναλάβει την υπεράσπιση συγγενούς τους που είχε συλληφθεί για ληστεία, ωστόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν έδιναν περισσότερα στοιχεία. Ο 30χρονος πήγε δύο φορές στην… τουαλέτα, μία ακόμη βγήκε από το κτίριο δήθεν για να φέρει προκαταβολή με στόχο την κατόπτευση του χώρου. Όταν έβγαλαν τα πιστόλια, χώρισαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο από τον συνεργάτη του και πέρασαν στο «ζουμί» της επίσκεψής τους.

Για επιπλέον άσκηση πίεσης στον βασικό στόχο του εκβιασμού, με την απειλή των όπλων ζήτησαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο το κλητήριο θέσπισμα που αφορούσε τον πελάτη του, προκειμένου να πάρουν από εκεί τις διευθύνσεις κατοικίας του ίδιου και συγγενών του, ως ένα ακόμη μήνυμα εκφοβισμού για να υποκύψει στον εκβιασμό. Αυτό το κλητήριο θέσπισμα, όπως και το όπλο του εγκλήματος, βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Καλλιθέας, όπου διέμεναν ο δολοφόνος και ο συνεργός του, μέχρι την ημέρα του εγκλήματος. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν επίσης, πολεμικό καλάσνικοφ , φυσίγγια, χειροβομβίδα, εκρηκτική ύλη, πυροκροτητής και δύο πλήρεις αστυνομικές στολές που οδηγούν τις έρευνες και σε άλλα «μονοπάτια».

Ο 32χρονος δολοφόνος που ομολόγησε την πράξη του αλλά επιφυλάχθηκε να μιλήσει για τους ηθικούς αυτουργούς, ήταν δραπέτης φυλακών Κασσάνδρας Χαλκιδικής από τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν δεν επέστρεψε από τακτική άδεια. Έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων έχει κατηγορηθεί ο 30χρονος «κοντός» συνεργός του, ο οποίος αμέσως μετά τη δολοφονία διέφυγε στην Αλβανία. Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί είχαν μεταφερθεί την περασμένη Κυριακή στην Ασφάλεια Αττικής, αρνούμενοι φυσικά την συμμετοχή τους. Όπως διαπιστώνεται είχαν συχνές επικοινωνίες με τους δράστες, ωστόσο δεν έγινε έρευνα στα κελιά τους καθώς οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι λίγα 24ωρα πριν είχαν ξεφορτωθεί τα κινητά τους!

Τηλεφωνικές συνομιλίες και εγκλήματα

Πέραν των συνομιλιών που έχουν ήδη δημοσιευτεί, στις οποίες περιγράφεται η κτηνώδης δολοφονία του Μπάκο στη φυλακή, σε άλλη καταγραφή ακούγεται να μιλά ο Κλ. Λεκοτσάι με μια γυναίκα στην οποία λέει:

«Εγώ δεν θέλω να πονάς, θέλω να είσαι μια χαρά, θέλω να περάσεις καλά. Οπως θα περάσω από εδώ και πέρα και εγώ κι ο Κέλι θα περάσουμε καλά, γιατί… βγήκε από τη μέση ένας προδότης και τώρα είμαστε μια χαρά».

Σε άλλη συνομιλία ο Λεκοτσάι, που ανησυχεί για την τύχη ενός φίλου του κρατούμενου, ενδεχομένως ενός εκ των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μπάκο, καλεί τον γνωστό δικηγόρο και του ζητά να του βρει συνήγορο.

Ζητά από τον δικηγόρο να μεσολαβήσει

Λέει ο Κλοντιάν Λεκοτσάι προς τον δικηγόρο:

-Της πουτάνας το κάγκελο έγινε… θέλω να μου βρεις έναν καλό δικηγόρο της Πειραίας (εννοεί προφανώς του Πειραιά)… Ο ένας είχε τη δουλειά του, έχει μπει ο άλλος για να βοηθήσει, να μη γίνει, να χωρίσει να μην τσακώνονται και κάναν και τον άλλον, ρε φίλε, και κινδυνεύει και ο άλλος. Να είναι όμως πολύ καλός γιατί δεν γίνεται τώρα να βγάζει φυλακή τζάμπα ο άνθρωπος επειδή έχει τα προβλήματα τα δικά του ο Μπραχιμάι (δράστης δολοφονίας Μπάκο), δεν γίνονται αυτά τα πράγματα…

-Δικηγόρος: Εντάξει, ναι, σε κατάλαβα… ωραία θα κοιτάξω να βρούμε κάποιον.

Τα εφτά χιλιάρικα που έγιναν… εβδομήντα

Πέρα από την ανατριχιαστική συνομιλία που έχει δημοσιευτεί, όπου ο ίδιος ο Κλοντιάν Λεκοτσάι μιλά με συνεργάτιδα του δικηγόρου Δ. Τσοβόλα και απειλεί τη ζωή του για τα εφτά χιλιάρικα που του ζητάει, σε άλλη του επικοινωνία με κάποιο πρόσωπο τα στοιχεία του οποίου συμπίπτουν με τα στοιχεία δικηγόρου Πειραιά κομπάζει για το τι πρόκειται να κάνει στον Δ. Τσοβόλα που πιστεύει ότι του έστειλε την αστυνομία…

Λεκοτσάι: «Είχαμε μουσαφίρηδες σήμερα. Μου το ’κανε ο κύριος ο γκάνγκστερ ο Τσοβόλας. Εφτά χιλιάρικα εδώ και δέκα χρόνια (σ.σ.: ο δικηγόρος στην κατάθεσή του έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του) και του ζήτησα τα λεφτά μου και μου ’φερε αυτούς. Τώρα θέλω εβδομήντα, θα βρει τον μπελά, θα τον κάνω…».

Ο συνομιλητής του προσπαθεί να τον συγκρατήσει λέγοντάς του «καλά τώρα, μην λες τέτοια» αλλά ο Λεκοτσάι του απαντά με άνεση: «δεν πειράζει».

Ο νεκρός, το δηλητήριο και ο Φλώρος

Μετά τον θάνατο του κρατούμενου Τούσα στις φυλακές, που όπως έχει πει ο Λεκοτσάι στον… φίλο του δικηγόρο «δεν ήταν από πρέζα», τηλεφωνεί σε συνεργάτη τηλεοπτικής εκπομπής για να του καταγγείλει «δολοφονία με δηλητήριο» και του λέει να πάει στη φυλακή να τον βρει, να του δώσει το δηλητήριο με το οποίο είχαν αποπειραθεί να δολοφονήσουν και τον ίδιο για να κάνει τη σύγκριση να δουν αν είναι το ίδιο.

Λεκοτσάι: «Θέλω να με βοηθήσεις, αδερφέ, έχω ένα κομμάτι από το δηλητήριο του Φλώρου που έβαλε τότε… θέλω να γίνει μια εξέταση θανάτου, που λέει ο λόγος, δεν ξέρω πώς γίνεται αυτή… Και άμα είναι και ταιριάζει το δηλητήριο… τότε θα έχουμε πρόβλημα με τον κύριο Φλώρο».

Ο δημοσιογράφος τον ρωτά αν τότε που λέει ότι τον είχαν δηλητηριάσει του είχαν κάνει εξέταση.

Λεκοτσάι: «Οοοχι, γιατί δεν πρόλαβα να το πιω εγώ, με βοήθησαν οι Κούρδοι και οι Πακιστανοί, με σώσανε…».

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 31/1/2019 ο Λεκοτσάι συνεχίζει να ασχολείται με το ίδιο θέμα. Καλεί τον δικηγόρο και του λέει ότι σκέφτεται να στραφεί μαζί με τον αδερφό του νεκρού εναντίον της φυλακής και εφόσον αποδειχτεί ότι πέθανε από δηλητηρίαση να διεκδικήσουν αποζημίωση. Στη συνέχεια του ζητάει χρήματα και ο δικηγόρος τού λέει να στείλει ένα παιδί στο γραφείο του για να του δώσει όσα μπορέσει.

-Λεκοτσάι: Και να σε ρωτήσω κάτι, κύριε… Τώρα οι δημοσιεύσεις δίνουνε πολλά πράγματα, αλλά για να μας προστατεύσουν εμάς τους δύο, εμένα και τον Ολτι, δεν προστατεύουν… Χθες ήρθανε και πήρανε μεσάνυχτα και έχουν βάλει στο πειθαρχείο δύο μάρτυρες, ο ένας είναι αυτός που δίνει τον Φλώρο κανονικά και ο άλλος είναι αυτός που έχει γίνει το τηλέφωνο με τον κύριο Ζαφειρόπουλο.

-Δικηγόρος: Ισως φοβούνται μήπως γίνει τίποτε όπως με τον άλλον.

-Λεκοτσάι: Τι να φοβούνται; Οτι είναι μάρτυρας που είναι εκ μέρους μου να τους πάνε να τους δηλητηριάζουνε; Σε απομόνωση αλλού για να μην υπάρχει μάρτυρας; Μετά ποιον θα δικάσουνε, εμένα και τον Ολτι; Γιατί έτσι φαίνεται το θέμα… Με ποιον να μιλήσω, πού μπορώ να ζητήσω βοήθεια; Ή να γαμ.. τον Βορίδη (συνήγορος οικογένειας Ζαφειρόπουλου) την ημέρα του δικαστηρίου; Θα σε πάρω πιο μετά να με μάθεις τι πρέπει να γράψω ή να βρω έναν άνθρωπο που ξέρει για να μου φτιάξει ένα ωραίο χαρτί, γιατί αν γίνεται και αυτό το δηλητήριο είναι το ίδιο με αυτό που σκοτώθηκε ο Τούσα, τότε εννοούμε ότι είναι ο Φλώρος πίσω από όλα.

Στις 25/1/2019 ο Λεκοτσάι μιλάει με τον δικηγόρο και του εκφράζει την ευγνωμοσύνη του γι’ αυτά που κάνει γι’ αυτόν, που του είχε φερθεί καλά…

Λεκοτσάι: «Και ο μπαμπάς μου να ήσουν κι ο αδελφός σου δεν θα γινόταν αυτό που έγινε, που κάνεις εσύ για μένα, σ’ το χρωστάω».

Η βοήθεια από τον δικηγόρο

Στις 23 Ιανουαρίου 2019 ο Λεκοτσάι τηλεφωνεί σε πρόσωπο το οποίο εμφανίζεται να έχει πάρει 700 ευρώ από τον δικηγόρο με τον οποίο διατηρεί καλές σχέσεις και τακτική επικοινωνία.

Αρχικά τον ρωτά πόσα λεφτά έχει πάρει και στη συνέχεια του δίνει εντολή να μεταβεί σε κατάστημα του τραπεζικού ιδρύματος Western Union προκειμένου να καταθέσει σε άγνωστο λογαριασμό το ποσό των 350 ευρώ.

-Λεκοτσάι: Ελα, ρε φίλε, σε παίρνω, πού είσαι ρε… Εφτά κατοστάρικα; Πήγαινε στο Western Union, ρε Γιώργο, πήγαινε στο Western Union… Ναι, ρε φίλε, να κλείσεις 350, ρε φίλε…

-Πρόσωπο: Τώρα, πάω τρεχάλα, τώρα πάω, τριακόσια πενήντα (350), έτσι; Πάω τριακόσια πενήντα (350) και να μου στείλεις τη διεύθυνση.

Στη συνέχεια ο Λεκοτσάι τηλεφωνεί στον δικηγόρο προκειμένου να επιβεβαιώσει το ποσό.

-Λεκοτσάι: Ελα αδερφούλι μου… Καλά είμαι… Πόσα λεφτά μου έδωσες;;

-Δικηγόρος: Ε δεν θυμάμαι… έξι ή επτά.

Μπίζνες με… άσπρα και προστασία

Σε άλλη συνομιλία του Λεκοτσάι με συνεργό του:

Λεκοτσάι: «Ναι, εγώ θέλω τώρα από το νησί και τα δέκα κιλά που πήγα»… Και τα δέκα κιλά τα θέλω πίσω άσπρα», αναφερόμενος πιθανώς σε ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, με τον συνομιλητή να απαντά καταφατικά.

Ο διάλογος συνεχίζεται:

Λεκοτσάι: «Ρε συ, δεν είπα εμείς οι δύο και με τον Κέλη και ο Κέλης με τον Ολτι και εσύ με τον Ολτι να είμαστε πιο δεμένοι, ρε αδερφούλη» και ολοκληρώνει λέγοντας: «Δεν είναι αυτό ρε. Το θέμα είναι να έχετε και τη δουλειά εσείς… Γιατί σε δύο μήνες θα πρέπει να ετοιμαστούμε να κάνουμε, πώς το λένε ρε. Ο αδερφός σου ή ο ένας ή ο άλλος πρέπει να πάνε στο νησί να κάθονται… Να πάρουν τις δουλειές του… Τα ξενοδοχεία, τα τέτοια, τα μαγαζιά, να δουλέψουν οι άνθρωποι… Ρε αυτά θα γίνουν πιο μετά. Σε δύο τρεις μήνες θα γίνουν αυτά που λέμε, απλά σε ήθελα έξω, ρε φίλε».

Το παρασκήνιο της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Σε άλλες συνομιλίες ακούγονται σημεία και τέρατα για τις… διαπραγματεύσεις που γίνονταν για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, ώστε να πάρουν πίσω τις καταθέσεις τους οι δράστες ότι την εντολή είχε δώσει ο Αρ. Φλώρος. Εκβιασμός στον οποίο αντέδρασε ο Ζαφειρόπουλος πληρώνοντάς το με τη ζωή του.

Σε αυτές τις συνομιλίες ο Λεκοτσάι εμπλέκει τα ονόματα διάφορων γνωστών δικηγόρων, λέγοντας πότε ότι έχει ηχητικά ντοκουμέντα και πότε χαρτιά.

Για παράδειγμα, στις 6 Φεβρουαρίου 2019 ο Λεκοτσάι συνομιλεί με δημοσιογράφο (όπου Α ο δημοσιογράφος και όπου Β ο Λεκοτσάι):

-Β: Ναι, όμως αυτοί μπορούν να πούμε εμείς ότι θέλουμε για την υπόθεση δεν μπορούμε να ακούμε 68 Giga που μιλάνε ο κόσμος ότι θέλουν… υπάρχει εκεί μέσα υπάρχει ότι ο Α… ο πως τον λένε ο…

-Α: Ναι.

-Β: Ζητάει από τον Ζαφειρόπουλο υποτίθεται δύο εκατομμύρια ευρώ, εγώ ζητάω πέντε εκατομμύρια, ε κάποιος άλλος ζητάει ένα εκατομμύριο.

-Α: Υπάρχει αυτό σε κατάθεση. Από δικηγόρο του Φλώρου.

-Β: Μπράβο, εκεί είναι το ωραίο.

-Α: Το θέμα είναι άλλο να το καταθέσεις και άλλο η φωνή κατάλαβες;

Στη συνέχεια της συνομιλίας τους σχετικά με την ίδια υπόθεση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

-Β. Εγιναν παζάρια, είμαι εγώ μάρτυρας γι’ αυτό.

-Α: Υπάρχει χαρτί σου λέω, το έχω δει το χαρτί.

-Β: Ο Μπάκος ξέρεις τι έκανε; Πήρε πενήντα χιλιάρικα για να μη μιλήσει.

Μου φέραν ένα χαρτί εδώ εμένα στον Κορυδαλλό να το υπογράψω για τριάντα χιλιάρικα. Μου είπαν να σου δώσουν τριάντα χιλιάρικα να υπογράψεις ένα χαρτί και τι έλεγε αυτό το χαρτί μέσα, ότι αυτά τα παζάρια τα είχα κάνει ο Λ….. με τον Α… Αυτό το χαρτί το έχω εδώ.

Σε άλλη συνομιλία με δικηγόρο ο Λεκοτσάι λέει τι πρόκειται να υποστηρίξει στη δίκη όταν έρθει η ώρα της απολογίας του και δέχεται και συμβουλές για τη στάση που πρέπει να κρατήσει:

-Αρνείσαι λοιπόν (είναι η δικηγορική συμβουλή) και έχεις δύο επιλογές, ή δεν ξέρω ποιος είναι ή παίχτηκαν τόσο παιχνίδια, οικονομικά, πολιτικά παιχνίδια πίσω από την πλάτη μου, που πάει κάπου το μυαλό μου αλλά δεν έχω αποδείξεις.

-Λεκοτσάι: Και για πού πετάμε το μπαλάκι;

-Δικηγόρος: Στους καρχαρίες…

Σε άλλες συνομιλίες, κρατούμενος που φέρεται ως μέλος της οργάνωσης δασκαλεύει μια γυναίκα για το τι πρέπει να καταθέσει σε δίκη στην οποία εμπλέκονται και οι δύο προκειμένου να ελαφρύνουν τη θέση τους.

Η Αλβανική μαφία του Κορυδαλλού και οι “ενοικιάσεις” εκτελεστών πληρωμένων συμβολαίων

Το πάνω χέρι στις φυλακές φαίνεται πως έχει η αλβανική μαφία. Kυρίως η ομάδα που λειτουργεί ως γραφείο ενοικιάσεως δολοφόνων. Ο αρχηγός της κρατείται για δολοφονίες, όπως και ο ένας υπαρχηγός. Ο δεύτερος υπαρχηγός, ο Αρμπέν Μπάκο, δολοφονήθηκε άγρια στο κελί του στα μέσα Γενάρη του 2019 από συγκατηγορούμενό του για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Τα τελευταία χρόνια, πολλά μέλη της αλβανικής μαφίας έχουν αλληλοεξοντωθεί. Tο υπουργείο Δικαιοσύνης τους μεταφέρει όλους μαζί στον Κορυδαλλό για να δικαστούν. Κάτω από αυτούς ιεραρχικά λειτουργούν πολλές υποομάδες, τις οποίες τα ηγετικά μέλη χρησιμοποιούν περιστασιακά για απειλές, εκφοβισμούς και δολοφονίες.

Ωστόσο, αν και πιο δυνατή, από την οργάνωση αυτή δεν λείπουν και οι προστριβές. Tα μέλη της συχνά έρχονται αντιμέτωπα με άλλες υποομάδες της αλβανικής μαφίας, λόγω του ανταγωνισμού για «δουλειές» έξω από τις φυλακές, για τον έλεγχο των φυλακών και κυρίως για το εμπόριο ναρκωτικών.

Τον Ιούνιο του 2018 ο αρχηγός της αλβανικής μαφίας μαχαίρωσε -με την αιτιολογία «έτσι ήθελα»- τον 50χρονο ισοβίτη Γιάννη Σκαφτούρο. Ήταν αρχηγικό μέλος της «greek mafia», ο οποίος δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2022. Έγκυρες αστυνομικές πηγές του Policenews.gr, λένε ότι πίσω από τη δολοφονία του, βρίσκεται η Αλβανική μαφία.

Ενα χρόνο πριν, τον Ιανουάριο του 2017, πάλι στελέχη του αλβανικού γραφείου ενοικιάσεως δολοφόνων, επιτέθηκαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι εναντίον του 43χρονου τότε κρατούμενου Μανώλη Καραγιάννη. Του γνωστού ως «σαμπρέλα», «Νταίζη», «καράφλα»- τραυματίζοντάς τον στο λαιμό και το μπράτσο. Αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο των φυλακών. Στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος.

Σε βάρος του θύματος είχαν εκδηλωθεί και άλλες προσπάθειες για την εξόντωσή του κατά τη διάρκεια αδειών του από τις φυλακές. Επίσης, με δηλητηριασμένο φαγητό μέσα σε αυτές. Ο Μανώλης Καραγιάννης δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2018 στο Παλαιό Φάληρο, λίγο μετά την αποφυλάκισή του.

Το παραλήρημα του Klodian Lekocaj μέσα από βιντεοκλήση από τις φυλακές Κορυδαλλού τον Μάιο του 2019

“Εγώ είμαι η Cοza Nostra, είμαι επικεφαλής της Μαφίας των Φυλακών στην Ελλάδα; Κατηγορούμαι για τρεις φόνους και κρίθηκα αθώος για αυτές τις κατηγορίες. Τώρα αντιμετωπίζω άλλη μια κατηγορία για τη δολοφονία του δικηγόρου, που ήταν λάθος καθώς αυτοί που διέπραξαν τη δολοφονία δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν αλλά να τον τρομάξουν.

Για όσα έχω κάνει, εκτίω την ποινή από το 2006, αλλά δεν αντέχω να με κατηγορούν για όσα δεν έκανα. Θέλουν να με σκοτώσουν και για αυτό προσπάθησαν τρεις φορές, δύο με μαχαίρι και μία να με δηλητηριάσουν.

Πήγα στη φυλακή ως πορτοφολάς το 2006 όταν ήμουν 29 ετών και σήμερα συνεχίζω να αντιμετωπίζω άλλες κατηγορίες. Ζητώ την αντικατάσταση της κριτικής επιτροπής καθώς είμαι χωρίς δικηγόρο και η δίκη θα γίνει στις 20 Μαΐου 2019. Ελάτε  εδώ να δείτε πώς η δικαιοσύνη σκοτώνει τους Αλβανούς.

Την Τετάρτη είχα τη δίκη και δεν μου έδωσαν δικηγόρο και δεν μου επέτρεψαν καν να μιλήσω. αλλά δεν είχα παρά να ακούσω τις κατηγορίες του διευθυντή της φυλακής που με κατηγορούσε ως μανιακό και εκδικητικό δολοφόνο, χωρίς να έχω καμία απόδειξη.

Μου ανέθεσαν δικηγόρο αλλά με εγκατέλειψε αφού έμαθε ποιος ήμουν, ακόμα δεν έχω επίσημα τις κατηγορίες στα χέρια μου.

Εδώ τις δολοφονίες τις οργανώνει κάποιος άλλος, δεν είμαι εγώ αυτός που λένε η Coza Nostra, ή η αρχιμαφία των «Φυλακών στην Ελλάδα», γιατί δεν έχω λεφτά να αγοράσω ούτε ένα πακέτο τσιγάρα.

Θέλω να ενδιαφερθεί το αλβανικό κράτος και να ακούσει πώς μας τιμωρούν και πώς μας συμπεριφέρονται και τι μας κάνουν.

Κατάλαβα ότι θέλουν να με σκοτώσουν πηγαίνοντας πρώτα στο ψυχιατρείο της φυλακής, δεν ξέρω πώς μας ναρκώνουν αφού αρχίζουμε να λέμε βλακείες.

Εγώ, η Coza Nostra, που δεν έχω τελειώσει ακόμη το 8ετές σχολείο, Με έβαλαν εδώ για κλοπές πορτοφολιών και γι’ αυτό μπήκα εδώ και έτσι όπως πάνε τα πράγματα θα με σκοτώσουν. Γι’ αυτό θέλω να ακούγομαι στα αλβανικά και ελληνικά ΜΜΕ.

Υποψιάζομαι ότι οργανωτής όλων αυτών των δολοφονιών είναι ο ίδιος ο διευθυντής της ψυχιατρικής φυλακής Κορυδαλλού, οργανώνει αυτές τις δολοφονίες και άρα θα εξαφανίσει και εμένα. Είναι αυτός που εμφανίζεται στην τηλεόραση και μιλάει εναντίον μου. Είναι αυτός που έχει από πίσω του έναν Αλβανό σωματοφύλακα που καταδικάστηκε 11 φορές σε ισόβια, είναι αυτός που τον έβγαλε από τη φυλακή και είναι αυτός που θα με σκοτώσει.

Ελάτε τα ΜΜΕ και γνωρίστε μας για να δείτε την πραγματική κατάσταση, πώς μας συμπεριφέρονται και πώς μας κατηγορούν, να δούμε ποιος σκοτώνει τους Αλβανούς. Δεν αντέχω να μας σκοτώσουν οι Αλβανοί.

Σκότωσαν κατά λάθος τον Έλληνα γιατί ήθελαν να με σκοτώσουν. Αλλά ο θεός προς το παρόν με έσωσε, αύριο όμως τι θα γίνει; Σκότωσαν τον Bardhyl Tusha στο κελί. Γιατί η ελληνική δικαιοσύνη δεν λέει ποιος τον σκότωσε; Μήπως τον σκότωσα εγώ και αυτόν;

Εδώ σκοτώνουν τον ένα μετά τον άλλο, αφού σκότωσαν κατά λάθος τον Arbër Bako, θυμήθηκαν ότι ήμουν εγώ. Πληρώνω για ό,τι έκανα, αλλά δεν χρειάζεται να πληρώσω για ό,τι δεν έκανα. Θέλω δικαιοσύνη να διασταυρώσει τα γεγονότα σχετικά με την κατηγορία της δολοφονίας, ενώ δεν έχω δικηγόρο παρόλο που έχω δίκη την επόμενη εβδομάδα .”

Ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου έσφαξε στον Κορυδαλλό τον μακελάρη του Μικρολίμανου

Τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου και μακελάρη του Μικρολίμανου Αμπέρ Μπάκο κατέσφαξε στον Κορυδαλλό ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του γνωστού δικηγόρου, μαζί με έναν ακόμη κρατούμενο.

Ο Αμπέρ Μπάκο κρατούνταν στις φυλακές Δομοκού και μεταφέρθηκε τον Ιανουάριο του 2019 στις φυλακές Κορυδαλλού λόγω της δίκης για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου που θα γίνει την Τετάρτη.

Μαζί του μεταφέρθηκε και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου. Οι δύο κρατούμενοι κρατούνταν στην ίδια πτέρυγα μεταγωγών, όταν ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου μαζί με έναν συγκρατούμενό του δολοφόνησαν τον Μπάκο.

Οι εικόνες από το άγριο μαχαίρωμα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, έκαναν τον γύρο του κόσμου:

Από το τότε στο σήμερα: Πίσω από τη διπλή δολοφονία στη Νέα Σμύρνη αλλά και του 49χρονου Edmond Pope στα Τίρανα, είναι εντολέας ο Klodian Lekocaj;

Ο 49χρονος Edmond Pope εκτελέστηκε στις 16 Δεκεμβρίου γύρω στις 16:30 στην περιοχή Σελίτα των Τιράνων, ενώ βρισκόταν σε κοντινό μπαρ, στην οδό «Fadil Bodinaku». Ο 49χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δεν γλίτωσε από τα τραύματά του.

Ο δράστης πυροβόλησε 9 φορές με πιστόλι και αμέσως έφυγε από το σημείο πεζός. Υπάρχουν υποψίες ότι βοηθήθηκε από άλλα άτομα να φύγει, αλλά ακόμη δεν υπάρχουν ύποπτοι.

Ο Edmond Pope ήταν γνώριμος στις Αρχές της Ελλάδας. Είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και στο παρελθόν είχε απασχολήσει και στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με Αλβανικές αστυνομικές πηγές, είχε πάει για λίγο στην Αλβανία όπου επρόκειτο να επισκεφτεί τη μητέρα του. Για τη δολοφονία υπάρχουν δύο στοιχεία έρευνας από τις Αρχές. Ή πιθανές συγκρούσεις στην Ελλάδα ή κάποιες διαφορές στην Αλβανία για υποθέσεις ακίνητης περιουσίας.

Το επικρατέστερο σενάριο, είναι η εντολή για τη δολοφονία του να δόθηκε από τις φυλακές της Ελλάδας.

Η διπλή δολοφονία στη Νέα Σμύρνη

Σε σκληρά καρτέλ Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών αναζητά το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας τον εκτελεστή, που δολοφόνησε τους δύο Αλβανούς το βράδυ της Κυριακής (18.12.2022), σε καφετέρια της Νέας Σμύρνης.

Από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού, οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο δράστης είχε εμπειρία στα όπλα και θεωρούν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που εκτελούσε δολοφονικό σχέδιο.

Το γεγονός ότι δεν δίστασε να μπει σε ένα μαγαζί γεμάτο κόσμο, να περάσει ανάμεσα σε περαστικούς και να πυροβολήσει εφτά φορές από απόσταση αναπνοής το στόχο του, δείχνει «επαγγελματία».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ασφάλεια, στόχος του πιστολέρο όπως όλα δείχνουν ήταν ο 42χρονος ποινικός τον οποίο και πυροβόλησε 3 φορές. Μία σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι και άλλες 2 στο θώρακα, ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Άνδρες της ασφάλειας φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο δεύτερος νεκρός, ο 44χρονος φίλος του ήταν παράπλευρη απώλεια. Την ώρα που ο εκτελεστής άρχισε να πυροβολεί τον 42χρονο, ο Αρμάντο έσκυψε προς το μέρος που έπεφταν οι σφαίρες και γι’ αυτό δέχθηκε το μοιραίο χτύπημα στο θώρακα. Σωριάστηκε στο έδαφος και υπέκυψε από αιμορραγία λίγη ώρα μετά, στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι αστυνομικοί που έχουν στα χέρια τους υλικό από κάμερες ασφαλείας με το δρομολόγιο διαφυγής του εκτελεστή, εκτιμούν πως κάποιος συνεργός του παρακολουθούσε τις κινήσεις του 42χρονου. Όταν τον είδε να κάθεται στην καφετέρια, έδωσε αμέσως σήμα στον δολοφόνο.

Στο σημείο της δολοφονίας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εντόπισαν 7 κάλυκες και σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, φαίνεται πως το 9άρι πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε δεν το έχουν ξανασυναντήσει σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Το ξεκαθάρισμα για το ποιος θα κυριαρχήσει στην Αλβανική μαφία της Ελλάδας, δείχνει πως δεν έχει τελειωμό. Σκληροί παραβατικοί με βαρύ ιστορικό στη χώρα μας, πέφτουν νεκροί από πυρά αδίστακτων πληρωμένων συμβολαίων μέσα από τις φυλακές, όπου όλα συγκλίνουν προς τον Αρχηγό και φυλακισμένο για πάνω από 16 χρόνια Klodian Lekocaj.

Το ντου της Αστυνομίας τα ξημερώματα της 23ης Δεκεμβρίου στο κελί του Λεκοτσάι στις φυλακές Χανίων

Αιφνιδιαστική έφοδος πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς των τμημάτων Δίωξης Εκβιαστών και Εγκλημάτων κατά Ζωής στο κελί του φερόμενου αρχηγού της «αλβανικής μαφίας των φυλακών», Κλοντιάν Λεκοτσάι.

Η έρευνα έγινε ξημερώματα στις φυλακές Χανίων, όπως και σε έξι κελιά, όπου κρατούνται 13 Αλβανοί βαρυποινίτες.

Οι αιφνιδιαστικές έρευνες έγιναν μερικές μέρες μετά τη διπλή δολοφονία των «Νίκο» και «Αρμάντο» στην Πλατεία Ν. Σμύρνης, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι ανάμεσα στους βαρυποινίτες που αποτέλεσαν στόχο της αστυνομικής έρευνας βρίσκεται και ο ηθικός αυτουργός, ο «εντολέας» του συμβολαίου θανάτου του «Νίκου».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ