6 βήματα για να χάσεις κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα


Μπορεί να μένουν λιγότερο από 100 μέρες για τα Χριστούγεννα, ωστόσο προλαβαίνετε να αποκτήσετε την ιδανική σιλουέτα για τα ρεβεγιόν.

Ακολουθώντας το παρακάτω πλάνο διατροφής θα είστε έτοιμες να λάμψετε στις γιορτές και να ενθουσιάσετε τους πάντες. Το πρόγραμμα που σας προτείνουμε είναι ένας συνδυασμός τροφών που δεν θα σας αφήσει ανικανοποίητες,καθώς περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά. Αντιθέτα θα σας τονώσει και θα σας βοήθησει να υιοθετήσετε νέες διατροφικές συνήθειες που θα σας οδηγήσουν στην επιθυμητή μείωση του βάρους σας.

Περιορίστε τους υδατάνθρακες

Σε καθημερινή βάση είναι απαραίτητη η πρόσληψη των υδατανθράκων. Ωστόσο προσπαθήστε να μην καταναλώνετε τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες μετά τις 6 το απόγευμα, γιατί με αυτόν τον τρόπο το βράδυ θα έχετε να κάψετε λιγότερες θερμίδες. Φροντίστε ώστε το πρωινό και το μεσημεριανό σας να περιλαμβάνει υδατάνθρακες για έχετε την απαραίτητη ενέργεια και να νιώθετε πλήρεις κατα την διάρκεια της μέρα σας.

Πρωτεΐνες

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με πρωτεΐνες τρώγοντας περισσότερα ψάρια, κοτόπουλο, αυγά και ξηρούς καρπούς. Έρευνες έχουν δείξει πως οι πρωτεΐνες μπορούν να σας διατηρήσουν χορτάτες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμα και ένα μικρό γεύμα με προσθήκη πρωτεΐνης μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις λιγούρες.

Προσοχή στις μερίδες σας

Τα Χριστούγεννα συνήθως όλες έχουμε την τάση να τρώμε περισσότερο. Ωστόσο δοκιμάστε να προσέξετε τις μερίδες σας και να ρυθμίσετε τις θερμίδες σας. Μια αποδοτική συμβουλή είναι να παραλείψετε τα ορεκτικά ή να επιλέξετε ένα κυρίως πίατο με χαμηλά λιπαρά. Αν επιθυμείτε επιδόρπιο, μοιραστείτε το με μια φίλη σας ή καταναλώστε τη μισή μερίδα!

Με μέτρο το αλκοόλ

Η αλήθεια είναι πως στις γιορτές λόγω του εορταστικού κλίματος είναι δύσκολο να αποφύγετε το ποτό. Όμως αν δεν μπορείτε να το κόψετε εντελώς, προσπαθήστε τουλάχιστον να το ελαττώσετε. Ένα ποτήρι κόκκινο κράσι σε κάθε γιορτινή περίσταση είναι ιδανικό.

Μειώστε το άγχος σας

Στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας πρέπει να ξεχάσετε για λίγο τις υποχρεώσεις σας και να απολαύσετε όλες τις μικρές και μεγάλες στιγμές με τα πρόσωπα που αγαπάτε. Αν μετριάσετε το στρες σας, θα ενισχύσετε την απώλεια του βάρους σας.

Ισορροπία όχι στερήσεις

Το πιο σημαντικό για μια σώστη διατροφή δεν είναι οι απαγορεύσεις αλλά το μέτρο. Μην στερηθείτε κάτι που θέλετε αλλά μειώστε την ποσότητα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ