Πάει για όμιλο του Eurobasket 2021 η Ελλάδα.

Μετά τη διαφαινόμενη επιστροφή Final Four Euroleague στην Αθήνα και τη διεκδίκηση τόσο το Euro 2028 όσο και το Μουντιάλ του 2030, η Ελλάδα προσπαθεί να φιλοξενήσει έναν όμιλο του Eurobasket 2021.

Η Πολιτεία δείχνει διατεθειμένη να διεκδικήσει και φέρει… πίσω στην Ελλάδα μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και λίγη ώρα μετά τη συμφωνία που φαίνεται να έχει έρθει η Euroleague με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη -για το Final Four του 2020- στο προσκήνιο ήρθε και η διοργάνωση του Eurobasket 2021.

Euroleague: Το Final Four επιστρέφει στην Αθήνα! Συμφωνία για ΟΑΚΑ

Σύμφωνα με όσα.. διαρρέονται, ΕΟΚ και Κυβέρνηση κινούνται για τη διοργάνωση ενός ομίλου του Eurobasket 2021, στο οποίο θα συμμετάσχουν 24 ομάδες. Η Πολιτεία ετοιμάζεται να καταθέσει την πρότασή της στη FIBA η οποία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα (17 Δεκεμβρίου) να δέχεται αιτήσεις για το συγκεκριμένο τουρνουά.

Euro 2028 και Μουντιάλ 2030 θα διεκδικήσουν Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία

Να θυμίσουμε πως το Eurobasket 2015 (Γαλλία, Γερμανία, Κροατία, Λετονία), αλλά και αυτό του 2017 (Τουρκία, Φινλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία) κρίθηκαν επιτυχημένα. Να αναφέρουμε ακόμα πως η χώρα μας, μαζί με τις Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία θα διεκδικήσουν τη συνδιοργάνωση τόσο του Euro του 2028 αλλά και του Μουντιάλ του 2030.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here