Το απόλυτο διατροφικό gift guide της τελευταίας στιγμής


Έχεις αφήσει για τελευταία στιγμή τα δώρα και έχεις πανικοβληθεί; Μην πανικοβάλλεσαι. Ο πανικός δημιουργεί έλλειψη έμπνευσης. Γι’ αυτό, σου έχω την τέλεια λύση για το πιο πρωτότυπο δώρο. Ένα δώρο με το οποίο θα δείξεις στην αγαπημένη σου φίλη ότι νοιάζεσαι για την υγεία της και θα της δώσεις την ώθηση που θέλει για να θέσει στόχους με τη νέα χρονιά.

1. Ένα κουτί με υγιεινά τρόφιμα
Κάνε δώρο στην κολλητή σου ένα καλάθι ή ένα κουτί με βαζάκια που περιέχουν γλυκά του κουταλιού, μέλι, ξηρούς καρπούς, ταχίνι, αφεψήματα, αποξηραμένα φρούτα κλπ. Θα βρεις πολλές επιλογές σε καταστήματα με ξηρούς καρπούς και είδη διατροφής. Συνήθως έχουν πολύ προσεγμένες συσκευασίες, τις οποίες εσύ μπορείς να τις βάλεις σε ένα καλάθι γράφοντας μία όμορφη κάρτα.

2. Επίσκεψη στο διαιτολόγο
Αν ξέρεις πως η φίλη σου θέλει να ξεκινήσει να προσέχει τη διατροφή της, αλλά όλο το αναβάλλει, δώσε της εσύ την ώθηση. Κάνε της δώρο επισκέψεις σε διατροφολόγο. Θα της προσφέρεις απίστευτη χαρά και επιτέλους θα κάνει το βήμα που όλο ανέβαλλε.

3. Συνδρομή στο γυμναστήριο
Συζητάτε συνέχεια το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε μαζί γυμναστήριο και όλο βρίσκετε δικαιολογίες; Γράψου εσύ και κάνε της δώρο τη δική της συνδρομή. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσεις και εσένα την ίδια, αλλά δες το και σαν μία αφορμή για να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί.

4. Μία λιπομέτρηση ή μέτρηση μεταβολισμού
Στο διαιτολόγο δεν πάμε μόνο όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε, αλλά και για να ελέγξουμε τη φυσική μας κατάσταση. Ένα πολύ πρωτότυπο δώρο είναι μία λιπομέτρηση ή μέτρηση βασικού μεταβολισμού, ώστε να μάθει πόσες θερμίδες καίει ημερησίως. Θα τη βοηθήσεις να καταλάβει το σώμα της και να δει τι θα ήταν καλό να βελτιώσει.

5. Συσκευή μέτρησης βημάτων
Πλέον υπάρχουν στο εμπόριο πολύ όμορφοι βηματομετρητές με πολλές δυνατότητες. Ψάξε να βρεις ένα βηματομετρητή σα ρολόι για να το έχει όλες τις ώρες πάνω της, να ελέγχει τη φυσική της δραστηριότητα και να σε θυμάται. Ο ημερήσιος έλεγχος των βημάτων μας, μας δίνει ώθηση να θέτουμε νέους στόχους για τη φυσική μας δραστηριότητα.

6. Ένα ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων
Αγόρασέ της ένα όμορφο ημερολόγιο, ώστε να καταγράφει καθημερινά τι τρώει, σε ποιο μέρος, τα συμπτώματα και τα συναισθήματα που μπορεί να της προκαλεί το φαγητό και άλλα παρόμοια. Το ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων είναι ένα πολύ βοηθητικό εργαλείο για τον έλεγχο της πρόσληψης τροφής.

7. Ένα βιβλίο για υγιεινή διατροφή
Σε αυτό θα σε συμβούλευα να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική γιατί κυκλοφορούν αρκετά βιβλία αμφιβόλου ποιότητας. Αγόρασέ της ένα βιβλίο από γνωστό συγγραφέα, που έχεις ελέγξει πως είναι διαιτολόγος.

Στην αναζήτηση δώρου για τις εορταστικές ημέρες βάλε τη φαντασία σου. Σίγουρα ένα διατροφικό δώρο θα της κάνει μεγαλύτερη εντύπωση και θα της δείξεις πως σκέφτηκες την υγεία της. Καλές γιορτές!

Επιμέλεια: Ζωή Σαμαρά, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, M.Sc, Πτυχιούχο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ