Χριστούγεννα: 5+1 λόγοι για τους οποίους ένα μπουκάλι κρασί είναι εξαιρετικό δώρο


Μερικοί άνθρωποι τα Χριστούγεννα διστάζουν να επιλέξουν δώρα και συνεχίζουν να αναβάλλουν την απόφαση έως ότου είναι πολύ αργά.

Είναι πραγματικά δύσκολο να επιλέξετε το “σωστό” δώρο, ειδικά όταν πρέπει να το δώσετε σε κάποιον που δεν γνωρίζετε πολύ καλά, όπως ο προϊστάμενός σας ή η φίλη ενός φίλου.

Αλλά υπάρχει ένα δώρο για όλες τις καταστάσεις. Ένα δώρο που πάντα λειτουργεί: Το κρασί!

Δεν μένει ποτέ στο ράφι για να μαζέψει σκόνη
Όταν πάτε σε κάποιον δώρο ένα πουλόβερ και δεν τον δείτε να το φοράει ανησυχείτε ότι κάνατε το λάθος δώρο. Από την άλλη με το κρασί είστε σίγουροι ότι θα είστε πετυχημένοι: αυτό το προϊόν καταναλώνεται εύκολα και είναι πολύ σπάνιο να συναντήσετε κάποιον που ποτέ δεν πίνει – ή που δεν έχει φίλους που πίνουν.

Κατά τη διάρκεια των εορτών (όπως τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα), πολλές φορές θα πιείτε ένα ποτήρι ή δύο: επαγγελματικά και οικογενειακά γεύματα και δείπνα, ανταλλαγή δώρων με φίλους και αγαπημένους κλπ.

Έτσι είναι πολύ απίθανο το δώρο σας να αφεθεί να συλλέξει τη σκόνη σε ένα ράφι, εκτός αν φυσικά είναι φτιαγμένο για να κάνει ακριβώς αυτό, πχ να παλαιώσει.

Είναι ευχάριστο
Το κρασί απολαμβάνεται συνήθως με παρέα και φίλους: τι καλύτερο δώρο για να γιορτάσετε μια μακροχρόνια φιλία;

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε, το κρασί θερμαίνει το σώμα και την ψυχή. Μετά από μερικά ποτήρια κάνει όλους μας πιο πολύ χαρούμενους. Είναι ένα δώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γιορτάσουμε τις πιο όμορφες στιγμές που περάσαμε με τους φίλους ή την οικογένειά μας.

Αφήνετε μια καλή εντύπωση
Το κρασί είναι ένα κομψό προϊόν, αλλά όχι σνομπ και είναι ιδανικό για κάθε περίπτωση: σίγουρα θα αφήσετε μια πολύ καλή εντύπωση ανεξάρτητα από την περίσταση.

Το κρασί, σε αντίθεση με άλλα κομψά προϊόντα, όπως το άρωμα, είναι για παράδειγμα μια πολύ λιγότερο επικίνδυνη αγορά: η επιλογή του σωστού κρασιού είναι εύκολη, η επιλογή του σωστού αρώματος … δεν είναι τόσο εύκολη.

Ελάχιστος κίνδυνος και μέγιστη απόδοση!
Τέλος, η εμφάνιση με ένα μπουκάλι κρασί σας δίνει τη γοητεία του γνωστού και του αέρα ενός κοσμικού άντρα (ή γυναίκας).

Βέβαια καλύτερα να γνωρίζετε την ιστορία και τα χαρακτηριστικά του κρασιού που δίνετε ως δώρο κατά την αγορά του: ποιος το παρήγαγε, πού και πώς και με ποιο φαγητό να το συνδυάσει.

Έτσι θα έχετε επίσης μια συναρπαστική ιστορία για να πείτε, δίνοντας το ως πολύτιμο δώρο.

Υπάρχει κρασί για όλα τα βαλάντια
Εάν η τιμή είναι ένα πρόβλημα, το κρασί (ακόμη και τα πιο καλά κρασιά) έχει τη δυνατότητα να ταιριάζει σε κάθε πορτοφόλι.

Με 15-20 € μπορείτε να πάρετε στο σπίτι ένα μπουκάλι ΠΟΠ κρασί ποιότητας, που παράγεται από καλά οινοποιεία και έχει και μια ιστορία να σας πει.

Με 30-40 € μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα μπουκάλι πολύ καλού κρασιού.

Εάν όμως έχετε λίγες απαιτήσεις παραπάνω και σας αρέσει να δώσετε πολύτιμα και πολύ ακριβά δώρα και πάλι, το κρασί είναι η ιδανική επιλογή! Υπάρχει μια απίστευτα μεγάλη ποικιλία για τα μεγάλα ερυθρά κρασιά και τα πολυτελή αφρώδη κρασιά.

Μπορεί να διαρκέσει χρόνια
Ορισμένα κρασιά, αν ο τύπος και το τρύγος έχουν επιλεγεί σωστά, μπορούν να παλαιώσουν για δεκάδες χρόνια. Το κρασί είναι ένα μεγάλο δώρο για επετείους και γενέθλια, ή για ειδικούς, που μπορούν να το διατηρήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και τελικά να ανοίξουν το μπουκάλι για αυτή την ιδιαίτερη περίσταση.

Και αν τα πράγματα πάνε στραβά … μπορεί εύκολα να ανακυκλωθεί: το κρασί είναι ένα 100% ανακυκλώσιμο δώρο για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ