Αυτή είναι η λέξη της χρονιάς για το 2018

Οι λέξεις της χρονιάς σύμφωνα με τα μεγαλύτερα λεξικά του κόσμου.

Η «δικαιοσύνη» είναι η «Λέξη της Χρονιάς» για το 2018, τουλάχιστον για τους υπεύθυνους του δημοφιλούς αμερικανικού λεξικού Merriam-Webster, καθώς βρέθηκε στην κορυφή των αναζητήσεων που έκαναν οι χρήστες του.

Οι χρήστες αναζήτησαν τη σημασία της λέξης “justice” σε ποσοστό κατά 74% υψηλότερο σε σύγκριση με το 2017, ανέφερε η Μέγκαν Λάνγκι, η εκπρόσωπος του ιστοτόπου του έγκυρου λεξικού. Η αύξηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η λέξη χρησιμοποιείται σε σύνθετους νομικούς όρους, όπως στο “obstruction of justice” (παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης), φράση που είχε την τιμητική της στο διαδίκτυο μετά το tweet του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον περασμένο Αύγουστο, ότι ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς θα έπρεπε να σταματήσει την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Μεταξύ των λέξεων που αναζήτησαν συχνότερα οι χρήστες του Merriam-Webster φέτος ήταν οι λέξεις «εθνικισμός», «πανσεξουαλικός» και «πολικός αστέρας», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το λεξικό της Οξφόρδης έχει ανακηρύξει λέξη της χρονιάς το επίθετο «τοξικός» ενώ ο ιστότοπος Dictionary.com επέλεξε τη λέξη «παραπληροφόρηση».


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here