Πυραυλική επίθεση δέχτηκε το Κίεβο το πρωί του Σαββάτου.
Ρωσική πυραυλική επίθεση έπληξε υποδομές στο Κίεβο σήμερα το πρωί ενώ εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή Ντνιπρόφσκι της ουκρανικής πρωτεύουσας, δήλωσαν υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ουκρανικής προεδρίας και ο δήμαρχος της πόλης.
Δημοσιογράφοι του Reuters άκουσαν σειρά εκρήξεων στο Κίεβο πριν ηχήσουν σειρήνες αεροπορικής επίθεσης στο Κίεβο. Αξιωματούχοι είπαν στους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο.
Την ίδια ώρα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιμένει πως οι μάχες στην πόλη Σολεντάρ στην νοτιοανατολική Ουκρανία συνεχίζονται, αντικρούοντας τις ανακοινώσεις της Μόσχας περί νίκης των ρωσικών δυνάμεων και ολοσχερή κατάληψη της.
«Ο σκληρός αγώνας για το Ντονέτσκ συνεχίζεται», είπε ο κ. Ζελένσκι. «Η μάχη για την Μπαχμούτ και τη Σολεντάρ, για την Κρεμνίνα, για άλλες πόλεις και χωριά στο ανατολικό τμήμα της χώρας μας συνεχίζεται».
Οι δηλώσεις του ακολούθησαν τη ρωσική ανακοίνωση χθες το πρωί πως η Σολεντάρ καταλήφθηκε, έπειτα από εβδομάδες σφοδρών εχθροπραξιών, μαχών από σπίτι σε σπίτι. Αν η ανακοίνωση αληθεύει, πρόκειται για την πρώτη κατάληψη από τον ρωσικό στρατό ουκρανικής πόλης από τον Ιούλιο, όταν κατέλαβε τη Λισιτσάνσκ.

