Φωτεινή Δαγκλή: Από τον στίβο στα… θρανία!

Μία νέα σελίδα στην καριέρα της έχει ανοίξει η πρωταθλήτρια Ελλάδος στους δρόμους ημιαντοχής, Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο. Η Φωτεινή έχει φάει με το… κουτάλι τον στίβο και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον τρόπο εκγύμνασης και πως μπορεί κάποιος αθλητής να οδηγηθεί στην επιτυχία. Από το 2000 έως και το 2014 υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδος, Βαλκανιονίκης και μέλος της Εθνικής ομάδας στους δρόμους ημιαντοχής, στα 800 και στα 1500 μέτρα. Πλέον έχει στραφεί στην εκμάθηση των νέων για τον… μαγικό κόσμο των αγώνων δρόμου.

Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Προπονητική και στην Εργοφυσιολογία της Άσκησης. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα στον κλασσικό αθλητισμό. Ακολουθεί ερευνητικό καθώς και συγγραφικό έργο με την δημοσίευση αυτών σε καταρτισμένα επιστημονικά αθλητικά περιοδικά.
Η Φωτεινή Δαγκλή είναι προπονήτρια στον στίβο, στον Αθλητικό Όμιλο Κάλλιστος, που εδρεύει στο ΟΑΚΑ, σε παιδάκια όλων των ηλικιών, ενώ από φέτος θα δοκιμάσει την τύχη της και στα θρανία, ως καθηγήτρια πλέον, αφού της δίνεται η δυνατότητα μέσω του Αθλητικού-προπονητικού Κολεγίου Staps να μεταφέρει τις γνώσεις της και τις εμπειρίες της στους μελλοντικού γυμναστές και προπονητής.

Η Φωτεινή μίλησε στην «ΜΠΑΜ» για τη νέα προοπτική στην καριέρα της: «Πλέον έχω δώσει έμφαση στην προπονητική όσον αφορά σε παιδιά αλλά και σε μεγαλύτερους. Στον Αθλητικό Όμιλο Κάλλιστος με έχουν βοηθήσει ο Αγγελος Παυλακάκης με τον Σταμάτη Λένη. Τα παιδιά που προπονώ είναι από 6 ετών και άνω, ακόμα και μέχρι το αγωνιστικό τμήμα που είναι παιδιά ηλικίας 14-16 ετών. Πλέον ανοίγεται και νέος δίαυλος με το Staps. Ο καθένας θα δώσει ότι μπορεί από γνώσεις έτσι ώστε να μεταφέρει στους φοιτητές τις εμπειρίες του. Θα διδάξω το μάθημα των αθλητικών δρόμων, ένα μάθημα το οποίο έχω κάνει σαν φοιτήτρια αλλά και έχω διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με ενθουσιάζει το κομμάτι της εκπαίδευσης. Οι ακαδημίες είναι ένα τεράστιο σχολείο εκπαίδευσης έτσι ώστε να περάσεις και το θεωρητικό κομμάτι σε πιο μεγάλα παιδιά. Είχα την δυνατότητα να παρακολουθήσω τα Staps στην Γαλλία όμως την Ελλάδα δεν μπορείς να την αποχωριστείς εύκολα. Η μετάβαση από τον ρόλο της αθλήτριας σε αυτό της προπονήτριας υπήρχε πάντα στο μυαλό μου. Πρέπει να ξέρεις για πιο λόγο τρέχεις, για τι το κάνεις και τι σου προσφέρει. Όλα αυτά είναι μαθήματα από τις αρχές της προπονητικής, τα οποία θα μάθει και ο σπουδαστής μέσα από το Πανεπιστήμιο».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here