Ιδιοκτήτης ελληνικού εστιατορίου στο Μπέρμιγχαμ: “Πακιστανοί, δεν πρέπει να είστε εδώ”

Δύο φορές σε λιγότερο από έναν μήνα, το ελληνικό εστιατόριο All Greek Street Food UK στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας έγινε στόχος ρατσιστών.

Οι ιδιοκτήτες του, Γρηγόρης και Λαυρέντης Κωνσταντινίδης κατήγγειλαν μέσω Facebook δύο διαδοχικά περιστατικά. Όπως αναφέρουν, η πρώτη επίθεση έγινε από άνδρα που έσπασε με κλωτσιές το τζάμι στην είσοδο του μαγαζιού. Δυο μέρες αργότερα κι ενώ το μαγαζί λειτουργούσε με κόσμο, ένας άλλος άνδρας αποφάσισε να ουρήσει στην πόρτα του εστιατορίου. Όταν μάλιστα υπάλληλος του εστιατορίου προσπάθησε να τον αποτρέψει, ο άνδρας πιάστηκε στα χέρια μαζί του, τον αποκάλεσε “Πακιστανό” και ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη Βρετανία.

«Ο συνάδελφος του είπε ότι το μαγαζί είναι ανοιχτό και τον παρακάλεσε να κάνει την ανάγκη του αλλού και όχι στην πόρτα μας. Αυτός, όντας μεθυσμένος, μάλλον εκνευρίστηκε από την πρόταση του συναδέλφου μου και του επιτέθηκε φραστικά, τον έβρισε. Του είπε να φύγει από την Αγγλία, “δεν πρέπει να είστε εδώ” και χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε “Πακιστανό”. Είχε ρατσιστικό χαρακτήρα η επίθεση, έγιναν δύο περιστατικά. (Στο πρώτο πάλι) ήταν μεθυσμένοι, δύο άτομα κλώτσησαν όχι μόνο το δικό μας το τζάμι αλλά και δύο μαγαζιά που βρίσκονται δίπλα μας» είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης στον ANT1.

Τα αδέρφια Κωνσταντινίδη μετακόμισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν ξέσπασε στη χώρα μας η οικονομική κρίση. Από το 2011 διατηρούν το συγκεκριμένο εστιατόριο μαζί με τα ξαδέλφια τους. “Είχε ρατσιστικό χαρακτήρα η επίθεση, έγιναν δύο περιστατικά” λέει ο Γρηγόρης στον ΑΝΤ1.

Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος έχουν καταγγείλει στις αρχές και τα δύο περιστατικά βίας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here