Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. έκαψε τον «Μάξιμο Σαράφη» – «Το Ντουμπάι είναι μούφα» – Όλα τα στοιχεία


Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε τη συνομιλία το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου 2022, όταν ο Μάξιμος Σαράφης (Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης) συνομίλησε με φίλη του

Τον διάλογο που «έκαψε», σύμφωνα τουλάχιστον με το κατηγορητήριο, τον «Μάξιμο Σαράφη», φερόμενο ως πρωταγωνιστή στο κύκλωμα με τις απάτες με θύματα επιχειρηματίες, δημοσιεύουμε σήμερα.

Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε τη συνομιλία το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου 2022, όταν ο 51χρονος συνομίλησε με φίλη του, η οποία -χωρίς να γνωρίζει για τις απάτες- προσπαθούσε να τον βοηθήσει να βρει νέους υποψήφιους δανειολήπτες. Η γυναίκα αυτή, φίλη του κατηγορουμένου, εξέφρασε τους προβληματισμούς της στον «Μάξιμο Σαράφη». Συγκεκριμένα τον ρώτησε εάν άτομα που της ανέφερε ο 51χρονος (πιθανότατα υποψήφιο δανειολήπτες) γνώριζαν ότι η υπόθεση της «Ζαχράτ» (όνομα εταιρίας-«φάντασμα») είναι ψέμα:

«Μάξιμος Σαράφης»: Και πιστεύω τώρα και τα λεφτά θα ‘ρθουν. Αν δεν ήταν δύσκολες μέρες θα είχα πάρει πολλά λεφτά.

Γυναίκα: Ναι, ναι και αυτά και κάτω στην Αραβία.

«Μάξιμος Σαράφης»: Και στην Αραβία ναι.

Γυναίκα: Κάτω ρε στο Ντουμπάι, στο Ντουμπάι.

«Μάξιμος Σαράφης»: Ευτυχώς, ακόμα δεν έχουν απαντήσει οι δικηγόροι αλλά αυτό με βολεύει να κλείσω κάνα δυο προκαταβολές…

Γυναίκα: Ναι.

«Μάξιμος Σαράφης»: Για να έχω ρευστότητα, γιατί αν σκάσει ότι είναι μούφα το Ντουμπάi, τη γ….ε.

Γυναίκα: Όχι δεν το ξέρουν οι άλλοι.

«Μάξιμος Σαράφης»: Δεν το ξέρουν όχι… Θα τους πω…

Γυναίκα: Όχι βέβαια, αφού έχω βάλει τα (ακατάληπτο) ρε …

«Μάξιμος Σαράφης»: Μπράβο, μπράβο αυτό.

Γυναίκα: Έχω βάλει τα.. (ακατάληπτο), ούτε γάτα ούτε ζημιά.

«Μάξιμος Σαράφης»: Αυτό.

Οι «χρυσές» αμοιβές

Αναφορικά με την αμοιβή του “Μάξιμου Σαράφη”, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προβλεπόταν συνήθως στη σύμβαση συνεργασίας και εντολής που υπογραφόταν μεταξύ αυτού και των θυμάτων του, προ της έναρξης της «αίτησης δανειοδότησης».

Ειδικότερα, ο φέρεται να αξίωνε αμοιβή 4-8% επί του ποσού δανειοδότησης, με άμεσα πληρωτέα προκαταβολή που κυμαινόταν έως και 100.000 ευρώ, καταβαλλόμενη σε δύο δόσεις των 50.000 ευρώ. Η μία έπρεπε να λάβει χώρα μετά την υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας και εντολής, ενώ η άλλη όφειλε να καταβληθεί μετά την προέγκριση του «δανείου» από την «ZAHRAT». Μάλιστα υφίστατο και όρος πως η ως άνω προκαταβολή θα αφαιρούταν από την συνολική του αμοιβή – γεγονός το οποίο βέβαια ουδέποτε θα λάμβανε χώρα, όπως άλλωστε και η «δανειοδότηση».

Καθώς το ποσό της προκαταβολής αμοιβής ύψους 100.000 ευρώ του Μάξιμου Σαράφη, τύγχανε υπέρογκο και αποθαρρυντικό για μερίδα θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης, ο κατηγορούμενος δε δίσταζε να προσαρμόζεται στις οικονομικές δυνατότητες των τελευταίων, είτε παρέχοντας ευκολίες πληρωμής (μεταχρονολογημένες επιταγές κλπ.), είτε δεχόμενος να μη λάβει καν προκαταβολή, αποβλέποντας προφανώς στα έσοδα από τις επακολουθούσες καταβολές των υποψήφιων «δανειοληπτών», όπως αναλύθηκαν προγενέστερα.

Έχοντας αποπληρώσει όλες τις σχετικές με τα διαδικαστικά της «δανειοδότησης» οικονομικές υποχρεώσεις, τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης ανέμεναν, όπως είναι φυσικό, την καταβολή του συμφωνηθέντος ποσού στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, εντός των προσυμφωνηθέντων χρονικών προθεσμιών.

Στο μεταξύ, ο 51χρονος φέρεται να δικαιολογούσε στα υποψήφια θύματα την ανάγκη μεσιτείας ως υποχρεωτική λύση, ισχυριζόμενος ότι η απευθείας έντοκη δανειοδότηση φυσικών προσώπων ή επιχειρήσεων από αραβικά τραπεζικά ιδρύματα αντίκειται στα μουσουλμανικά θρησκευτικά ήθη και συνεπάγεται κοπιώδη γραφειοκρατία και μακρά αναμονή.

«Απτόητοι»

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 51χρονος φερόμενος ως αρχηγικό μέλος και οι συνεργοί του συνέχιζαν απτόητοι την εγκληματική τους δράση, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δράσης, παρά τη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Μάξιμου Σαράφη από τους νόμιμους εκπροσώπους γνωστού ξενοδοχείου για υπόθεση δανειοδότησης μέσω «ΖΑΧΡΑΤ», η οποία κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την 28-04-2022.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι με δόλιο τρόπο φέρεται να έπεισε τη ξενοδόχο για τη «δανειοδότησή» της. Ως προκαταβολή αμοιβής πήρε αρχικά 50.000 ευρώ και στη συνέχεια ακόμα 10.000 ευρώ. Ξενοδοχείο της οικογένειας που έκανε μήνυση σε βάρος του Μάξιμου Σαράφη είχε τυλιχτεί στις φλόγες σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, με την έρευνα να δείχνει εμπρησμό. Η υπόθεση είχε απασχολήσει επί μακρόν την επικαιρότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος αρνείται τις κατηγορίες τονίζοντας από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει καμία σχέση με τις απάτες.

«Με έχουν στοχοποιήσει»

Ο προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, ο οποίος εμπλέκεται σε απάτη με δανειοδοτήσεις εταιρειών, με δήλωσή του από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ απαντάει στις κατηγορίες.

Πρόσφατα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του πρώην στελέχους επικοινωνίας της Novartis, που έχει «φωτογραφηθεί» ως ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μαξιμος Σαράφης», αλλά και έξι ακόμα ατόμων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητας.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» σε δήλωσή του από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ υπογράφει με το όνομά του και κάνει λόγο για άδικη δίωξη που βασίζεται στην «ρεβανσιστική στοχοποίησή του».

Ακολουθεί η δήλωση του Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη:

«Για όσους χλευάζουν την εμπλοκή μου σε υπόθεση απάτης μέσω διαδικασίας χρηματοδότησης / δανειοδότησης επιχειρήσεων από εταιρεία των Η.Α.Ε. και για όσους με γνωρίζουν και με σέβονται, οφείλω να δηλώσω τα εξής:

  1. Είμαι 25 χρόνια στην «αγορά», είτε ως υψηλόβαθμο στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών, είτε ως διαχειριστής εταιρειών επενδύσεων και επικοινωνίας, και η πορεία μου διακρίνεται για τη φερεγγυότητά και την αποτελεσματικότητά μου. Ουδείς τόλμησε να αμφισβητήσει την προσωπική μου ηθική και την επαγγελματική μου αξιοσύνη.
  2. Η τωρινή μου ποινική εμπλοκή είναι αποτέλεσμα της άθλιας και ρεβανσιστικής στοχοποίησής μου, από το 2018, από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα εξουσίας, που αποκαλύφθηκε το πολιτικό και προσωπικό τους ήθος κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα. Αυτοί, ως πολιτική μαφία, με απειλούσαν δημόσια ότι «θα με γδάρουν» και «θα με κλείσουν φυλακή».
  3. «Ήγγικεν η ώρα!». Αφού οργάνωσαν όλους αυτούς του παρακρατικούς μηχανισμούς, καταλύοντας Νόμους, Θεσμούς και Σύνταγμα, επιστράτευσαν «κολλητούς», «παρατρεχάμενους» και «πρακτοράκια» για να με παγιδεύσουν σε μία δικαστική περιπέτεια, προκειμένου να… εξιλεωθούν στην κοινή γνώμη, απαξιώνοντας με, κλείνοντας με φυλακή. Χωρίς στοιχεία, χωρίς έγκυρες διασταυρώσεις εταιρειών και διαδικασιών, παρά μόνο με εικασίες, ανακάλυψαν έγκλημα, δράστη και θύματα. Διεφθαρμένοι αστυνομικοί υπέδειξαν τηλεφωνικά (!) στους συναλλασσόμενους πελάτες μου ότι είναι δήθεν θύματα απάτης! Κάποιοι «τσίμπησαν», κάποιοι όχι.
  4. Με λίγα λόγια, η σύλληψη μου είναι έργο του παρακράτους της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζω ότι ο δρόμος για τη δικαίωση μου είναι μακρύς και δύσβατος. Δηλώνω, όμως, ότι ΔΕΝ φοβάμαι, ΔΕΝ εκβιάζομαι και ΔΕΝ θα αυτοκτονήσω, όπως επιθυμούν, αλλά θα προσφύγω στους Διεθνείς Οργανισμούς, καταγγέλλοντας όσα, ως αντίποινα, μεθοδεύτηκαν εις βάρος μου.
  5. Και ερωτώ τη Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα τον Άδωνη – Σπυρίδωνα Γεωργιάδη: Γνωρίζει τον Αλέξανδρο Μαραβελάκη;;; Και αν ναι, τι σχέση έχει μαζί του και ποιος ο ρόλος του στην ποινική μου παγίδευση;
  6. Εγώ ξέρω – και έχω και άλλα τέτοια ερωτήματα για περισσότερα πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας -, και θα μιλήσω στη Δικαιοσύνη. Αρκεί να μην με αυτοκτονήσουν …!

Κρατητήρια Γ.Α.Δ.Α.

Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ