Πουρές καπνιστής μελιτζάνας από την Τουρκία


Η Τουρκία είναι μια χώρα που φημίζεται για τα νόστιμα και υπέροχα φαγητά της.

Αυτός είναι και ο λόγος της τεράστιας ποικιλίας που έχει και η αλήθεια είναι ότι όποιος πάει για πρώτη φορά επιστρέφει στο μέρος από το οποίο ήρθε με κάποια παραπανίσια κιλά. μια τέτοια συνταγή είναι και ο πουρές από καπνιστή μελιτζάνα που σερβίρετε ως συνοδευτικό κάποιου πιάτου ή ως ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό.

Στην Τουρκία το σερβίρουν υπέροχα με ψητό κρέας ή κοτόπουλο και αποτελεί επίσης ένα απλό μεσημεριανό γεύμα για χορτοφάγους.

Τα συστατικά του είναι πολύ απλά και όλοι τα έχουμε στο ψυγείο μας.

Συστατικά:

  • 2 μέτριες μελιτζάνες
  • χυμό 1 λεμόνι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο , λιωμένες
  • 150 ml γιαούρτι πηχτό σε κατσαρόλα
  • μικρό ματσάκι άνηθο , φύλλα ψιλοκομμένα

Ο τρόπος παρασκευής είναι εξίσου εύκολος και είναι:

  • ΒΗΜΑ 1

    Ζεσταίνουμε το γκριλ σε πολύ ζεστή θερμοκρασία. Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, στη συνέχεια ψήστε τες για 25 λεπτά, γυρίζοντάς τις περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν. Η φλούδα θα παραμείνει σφιχτή, αλλά η σάρκα θα μαλακώσει σιγά σιγά. Βγάλτε τις μελιτζάνες από τη σχάρα και αφήστε τις μέχρι να κρυώσουν αρκετά έτσι ώστε να μπορέσετε να τις πιάσετε.

  • ΒΗΜΑ 2

    Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, τρίψτε τη σάρκα στη σχάρα και αφαιρέστε τη σάρκα με ένα κουτάλι. Βάλτε τη σε ένα μπολ και πολτοποιήστε με ένα πιρούνι μέχρι να πάρετε έναν πηχτό πολτό. Χτυπήστε το χυμό λεμονιού και το σκόρδο μέχρι να αφρατεύσουν. Προσθέστε το γιαούρτι και τον άνηθο και αλατοπιπερώστε. Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό.

    Όταν τελειώσετε με την παρασκευή της, μην αφήσετε πολύ ώρα να περάσει, εφόσον ζεστή είναι απλά υπέροχη. μπορείτε να την παρουσιάσετε τόσο σε ένα επίσημο γεύμα όσο και σε ένα δείπνο που θα φτιάξετε για φίλους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ