Σεξ άνω των 50: Πώς θα το κάνετε ακόμη πιο συναρπαστικό


Καθώς μεγαλώνετε, ορισμένες παθήσεις ή φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας ορμή και την απόδοσή σας. Αλλά μην νομίζετε ότι αν είστε στο πλήθος άνω των 50 ετών, πρέπει να συμβιβαστείτε με μια λιγότερο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Μπορείτε ακόμα να απολαμβάνετε το σεξ — ίσως χρειαστεί να το σκεφτείτε και να σχεδιάσετε λίγο περισσότερο από ό,τι όταν ήσασταν νεότεροι. Εδώ είναι 7 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το σεξ συναρπαστικό και ικανοποιητικό για εσάς και τον σύντροφό σας.

7 Τρόποι για να κάνετε διασκεδαστικό σεξ μετά το 50

1. Ασκηθείτε τακτικά. Μπορεί να πιστεύετε ότι το σεξ είναι χαλαρό, αλλά μπορείτε να ιδρώνετε πολύ κατά τη διάρκεια του έρωτα. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους η καλή φυσική κατάσταση μπορεί να σας βοηθήσει να το αποκτήσετε:

  • Δυναμώνει τους μυς σας. Τίποτα δεν μπορεί να σκοτώσει γρήγορα τη διάθεση από το να πληγώσεις την πλάτη σου ή να τραβήξεις έναν μυ. Ελέγξτε τις καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης για εσάς.
  • Βελτιώνει τη διάθεσή σας. Η άσκηση μπορεί να απελευθερώσει χημικές ουσίες στον εγκέφαλό σας που σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα και πιο άνετα. Πότε ήταν η τελευταία φορά που αισθανθήκατε μπλε και ενδιαφέρεστε επίσης για το σεξ;
  • Σε βοηθάει να δείχνεις καλύτερα. Η τακτική άσκηση μπορεί να κρατήσει το σώμα σας να δείχνει καλύτερα και αυτό μπορεί να βοηθήσει την αυτοπεποίθησή σας και να τονώσει τη σεξουαλική σας ζωή. Για τις γυναίκες, η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στη διέγερση. Οι γυναίκες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτό που ονομάζεται ασκήσεις Kegel. Μπορούν να κάνουν τους μυς του πυελικού εδάφους πιο δυνατούς. Μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτούς τους μύες την επόμενη φορά που θα κατουρήσετε σταματώντας στη μέση της ροής. Μπορείτε να εξασκηθείτε στη σύσφιξη και τη χαλάρωση αυτών των μυών αρκετές φορές την ημέρα.
  • Οι άνδρες που ασκούνται είναι λιγότερο πιθανό να έχουν προβλήματα με στυτική δυσλειτουργία ή ΣΔ, σε σχέση με τους άνδρες που είναι ανενεργοί. Εάν σας αρέσει το ποδήλατο μεγάλων αποστάσεων, φροντίστε να έχετε ένα μαλακό, άνετο κάθισμα και ένα ποδήλατο που σας ταιριάζει σωστά. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε ένα πιθανό πρόβλημα ΕΔ.
  • Φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα άσκησης.

2. Κρατήστε το ενδιαφέρον. Δοκίμασε κάτι καινούργιο. Όταν είστε με τον ίδιο σύντροφο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να θέλετε να βρείτε ιδέες για να προσθέσετε λίγη ποικιλία στη σεξουαλική σας ζωή. Η απάντηση μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο η αλλαγή της ώρας της ημέρας που κάνετε σεξ. Εάν νυστάζεστε πολύ τη νύχτα, ίσως το πρωινό σεξ να είναι κατάλληλο και για τους δυο σας. Μερικές άλλες ιδέες για να κρατήσετε τα πράγματα ενδιαφέροντα:

  • Δοκιμάστε διαφορετικές σεξουαλικές στάσεις
  • Στήστε τη σκηνή και δημιουργήστε μια ρομαντική ατμόσφαιρα. ένας μικρός προγραμματισμός μπορεί να πάει πολύ μακριά
  • Βγάλτε το από την κρεβατοκάμαρα και βρείτε ένα νέο μέρος για να κάνετε έρωτα
  • Κάντε ντους ή μπάνιο με τον αγαπημένο σας
  • Αφεθείτε σε επαγγελματικά μασάζ που θα σας αφήσουν και τους δύο χαλαρούς

3. Σκεφτείτε πέρα από τη συνουσία. Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας δεν μπορείτε πλέον να το κάνετε αυτό, υπάρχουν άλλες επιλογές για να απολαύσετε την εγγύτητα και την ευχαρίστηση. Οι απλές αλλά οικείες πράξεις του φιλιού και του αγγίγματος δεν πρέπει να παραβλέπονται. Εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε επίσης να εξετάσετε:

  • Κάνοντας ο ένας στον άλλο αισθησιακό μασάζ
  • Στοματικό σεξ
  • Δοκιμάζοντας σεξουαλικά παιχνίδια όπως δονητές

4. Νιώστε άνετα. Εάν η αρθρίτιδα ή ο συνεχιζόμενος πόνος κάνει το σεξ λιγότερο ευχάριστο, βρείτε τρόπους να νιώσετε καλύτερα. Δοκιμάστε μια νέα στάση που είναι πιο εύκολη στο σώμα σας ή χρησιμοποιήστε μαξιλάρια για υποστήριξη. Εάν έχετε πόνο στην πλάτη, για παράδειγμα, κάντε σεξ δίπλα-δίπλα αντί για ιεραποστολική στάση, κάτι που μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο στην πλάτη. Προγραμματίστε το σεξ για μια στιγμή της ημέρας που αισθάνεστε καλύτερα. Κάντε έγκαιρα ένα ζεστό μπάνιο ή κάποιο παυσίπονο εάν το χρειάζεστε, ώστε να είστε πιο χαλαροί.

5. Αντιμετώπιση προβλημάτων με τα φάρμακά σας. Οι παρενέργειες ορισμένων φαρμάκων μπορεί να προκαλέσουν σεξουαλικά προβλήματα. Εάν έχετε λόγους να υποψιάζεστε ότι κάποιο από τα φάρμακά σας μειώνει τη σεξουαλική σας ζωή, μιλήστε με το γιατρό σας.

6. Πηγαίνετε αργά μετά από χειρουργική επέμβαση ή ασθένεια. Πριν επανασυνδεθείτε με τον σύντροφό σας, δώστε χρόνο στο σώμα σας να συνέλθει. Μόλις ο γιατρός σας είναι εντάξει, ξεκινήστε αργά με το αισθησιακό άγγιγμα και το φιλί. Μιλήστε ειλικρινά με τον σύντροφό σας για το πώς αισθάνεστε, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.

7. Συζητήστε τα πράγματα. Μιλήστε ανοιχτά με τον σύντροφό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες για τη σεξουαλική σας ζωή, είτε πρόκειται για μεταβαλλόμενες επιθυμίες σας είτε για το πώς αισθάνεστε για το σώμα σας. Εάν είστε και οι δύο δυσαρεστημένοι με το πού βρίσκεται η σεξουαλική σας ζωή και δεν έχετε καταφέρει να το αντιμετωπίσετε, ίσως θέλετε να μιλήσετε με έναν σεξοθεραπευτή. Ο γιατρός σας θα πρέπει να μπορεί να σας παραπέμψει. Και να θυμάστε, μερικά ηλικιωμένα ζευγάρια βρίσκουν ότι η σεξουαλική τους ζωή είναι στην πραγματικότητα καλύτερη καθώς μεγαλώνουν. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε περισσότερο χρόνο και ιδιωτικότητα, ενώ μπορείτε να έχετε περισσότερη οικειότητα με έναν μακροχρόνιο σύντροφο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ