Πως δικαιολόγησε ο Γαβρόγλου την καθυστέρηση του επιδόματος στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Να δικαιολογήσει την καθυστέρηση στην καταβολή του έκτακτου βοηθήματος για τους 92 πυρόπληκτους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης επιχείρησε ο υπουργός Παιδείας, ενώ παράλληλα εγκάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τις πρυτανικές Αρχές διότι δεν έχουν δώσει ενδιάμεση λύση.

Στον απόηχο των καταγγελιών ότι 15 ημέρες μετά την καταστροφή της εστίας οι σπουδαστές δεν έχουν λάβει τα 2.000 ευρώ που δικαιούνται έκαστος, ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε πως τα δημόσια λογιστικά έχουν τις «δικές τους γραφειοκρατίες».

Υπενθυμίζεται πως στις 28 Σεπτεμβρίου το υπουργείο είχε ανακοινώσει πως το κονδύλι των 184.000 ευρώ πιστώθηκε στον λογαριασμό του πανεπιστημίου, όμως ο πρύτανης Οδυσσέας Ζώρας δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ πως τα χρήματα δεν έχουν αποδεσμευτεί ακόμα διότι δεν έχει δημοσιευτεί η υπουργική απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε δε πως το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι «πλούσιο» χάρη στα ποσά που κρατά νομίμως από ευρωπαϊκές ερευνητικές επιχορηγήσεις, και συνεπώς είναι «αυτονόητο» ότι θα μπορούσε να έχει καταβάλει άμεσα τα 184.000 ευρώ στους πυρόπληκτους από τα αποθεματικά του.

«Ας μην γραφειοκρατικοποιούμε» ένα κονδύλι που δεν υπερβαίνει τις διακόσια χιλιάδες ευρώ, προσέθεσε, αναφέροντας πως το ίδρυμα θα αποζημιωνόταν με την εκταμίευση του υπουργικού κονδυλίου.

Ο κ. Γαβρόγλου άσκησε επίσης κριτική στην ευρύτερη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στο Ηράκλειο. Είπε πως δεν αρκούν οι χρηματικές δωρεές και θα μπορούσε να δοθεί αλληλεγγύη και στο θέμα της στέγασης των φοιτητών, πολλοί εκ των οποίων διαμένουν προσωρινά σε ακατάλληλο ξενοδοχείο.

Έχουμε τα χρήματα να αποζημιώσουμε τους ιδιώτες αργότερα, υποστήριξε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here