Συντάξεις: Πώς μπορείτε βγείτε έως το τέλος του 2018 με «μπόνους» έως και 180 ευρώ το μήνα

Μια τελευταία ευκαιρία έχουν συνολικά τέσσερις κατηγορίες ασφαλισμένων, ώστε να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του 2018 και να διεκδικήσουν το «μπόνους» που προκύπτει από την προσωπική διαφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όφελος από μια αίτηση συνταξιοδότησης εντός του 2018 κυμαίνεται από 30 έως 180 ευρώ το μήνα, με αυτό το έξτρα ποσό να συνοδεύει το συνταξιούχο εφ’ όρου ζωής.
Ωστόσο, εάν ο ασφαλισμένος υποβάλει την αίτησή του μέσα στο 2019, τότε χάνει το επιπλέον ποσό της προσωπικής διαφοράς και θα λάβει την σύνταξή του όπως προκύπτει από τον υπολογισμό του νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016).

Αν η αίτηση υποβληθεί το 2018 το έξτρα ποσό θα συνοδεύει τον συνταξιούχο για πάντα. Αν ο ίδιος ασφαλισμένος υποβάλλει την αίτησή του εντός του 2019 χάνει το επιπλέον ποσό της προσωπικής διαφοράς και θα λάβει την σύνταξή του όπως προκύπτει από τον υπολογισμό του νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/2016).

Σημειώνεται πως ο εν λόγω «μποναμάς» δίνεται επειδή η σύνταξη υπολείπεται πάνω από 20% από την προσδοκώμενη σύνταξη με βάση τον παλαιό τρόπο υπολογισμού. Όσοι αποχωρήσουν φέτος θα λάβουν το 25% αυτής της διαφοράς για πάντα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα θέματα για τις συντάξεις

 


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here