Απίστευτη ιστορία: Πώς διέσωσαν δύο ναυαγούς μετά από 20 μέρες στη θάλασσα!

Οι δύο ψαράδες ήταν εξαιρετικά τυχεροί μέσα στην ατυχία τους!

Εγκλωβισμένοι στο σκάφος τους στα ανοιχτά της Καραϊβικής για τρεις εβδομάδες. Χωρίς καύσιμα, πόσιμο νερό και τροφή, έτρωγαν τα ψάρια που έπιαναν. Ήλπιζαν σε ένα πρόωρο χριστουγεννιάτικο θαύμα. Κι αυτό ήρθε.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ένα πελώριο κρουαζιερόπλοιο 11 καταστρωμάτων, το “Royal Caribbean’s Empress of the Seas” εντόπισε τους δύο ψαράδες σε ένα μικρό αλιευτικό, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τζαμάικας και Γκραν Κέιμαν.

Οι δύο ψαράδες ήταν εξαιρετικά τυχεροί μέσα στην ατυχία τους, καθώς το κρουαζιερόπλοιο βρέθηκε από τύχη στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, λόγω κακοκαιρίας.

«Αν δεν είχαμε αλλάξει πορεία για να βρούμε πιο ήρεμα νερά, δεν θα είχαμε βρεθεί στο συγκεκριμένο σημείο. Κάποιες φορές, λίγη τύχη είναι ό,τι χρειάζεται για ένα θαύμα», έγραψε ο Τζέιμς Βαν Φλιτ, επικεφαλής μετεωρολόγος του κρουαζιερόπλοιου στο Twitter.

Οι δύο ψαράδες είχαν ξεκινήσει από το Πουέρτο Ρίκο, ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι και η θαλασσοταραχή είχε παρασύρει το σκάφος τους ανοιχτά, με αποτέλεσμα να ξεμείνουν από καύσιμα και να μην μπορούν να επιστρέψουν.

Οι δύο τους μεταφέρθηκαν ασφαλείς στο κρουαζιερόπλοιο και αποβιβάστηκαν στο Όχο Ρίος της Τζαμάικα για ιατρικές εξετάσεις. Οι άνθρωποι του πλοίου τούς έδωσαν 300 δολάρια για να αγοράσουν ρούχα και φαγητό. 

 


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here