Ντιμιτρόφ: Ύστατη λύση οι εκλογές

Στη Βουλή πετά το γάντι ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, για την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών

Την πεποίθηση ότι η Βουλή των Σκοπίων βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ιστορική απόφαση εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, αναφερόμενος στην έγκριση των συνταγματικών αλλαγών όπως αυτές προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η Βουλή θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα ακολουθήσει τη βούληση του λαού», τόνισε ο Ντιμιτρόφ οποίος παραδέχθηκε ότι η συμμετοχή στο δημοψήφισμα, που κυμάνθηκε στο 37%, δεν αρκεί: «υπήρξαν 609.000 πολίτες που είπαν «ναι». Αυτή είναι η πλειοψηφία που θέλει η χώρα να προχωρήσει μπροστά».

«Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να παρακάμψουμε τη διαφωνία για το ονοματολογικό στο δρόμο για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Εξαρτάται από τη βουλή να αποφασίσει εάν θα ακολουθήσει τη βούληση του λαού. Αυτό είναι το κλειδί. Και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε εάν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά», ανέφερε κατά τη διάρκεια συζήτησης που έγινε στα Σκόπια.

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι η μόνη φορά που οι ψηφοφόροι της χώρας έδωσαν περισσότερα «ναι» ήταν το 1994, όταν εξελέγη πρόεδρος ο Κίρο Γκλιγκόροφ.

Τέλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών, λέγοντας ότι αποτελούν «ύστατη λύση, εάν όλα τα άλλα μέτρα αποτύχουν».

Πηγή: mia.mk


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here