Γυναικεία προφυλακτικά: Πως είναι; Τι πρέπει να γνωρίζετε


Γυναικεία προφυλακτικά: Τα γυναικεία προφυλακτικά έχουν διάφορα ονόματα, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών προφυλακτικών και των γυναικείων εξωτερικών

Με απλά λόγια, είναι προφυλακτικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσα στον κόλπο ή τον πρωκτό σας για να προστατευθείτε από απρογραμμάτιστες εγκυμοσύνες και ΣΜΝ. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε εάν κάνετε διεισδυτικό σεξ είτε με πέος είτε με σεξουαλικό παιχνίδι.

Παρά το γεγονός ότι είναι πολύ αποτελεσματικά, δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο τα ανδρικά ή εξωτερικά προφυλακτικά.

Αν λοιπόν δεν έχετε ακούσει ή δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ εσωτερικό προφυλακτικό, τότε δεν είστε η μόνη. Η Δρ Jennifer Boyle, μαιευτήρας και γυναικολόγος (OB-GYN), στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, λέει ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν έχουν τη φήμη που έχουν τα εξωτερικά ανδρικά προφυλακτικά.

«Μια εύκολη απάντηση είναι ότι τα γυναικεία προφυλακτικά δεν κυκλοφορούν για τόσο πολύ καιρό, δεδομένου ότι ήρθαν για πρώτη φορά στην αγορά τη δεκαετία του 1990», λέει η Δρ Μπόιλ. «Ένα ενδιαφέρον ιστορικό στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι η πρώτη αναφερόμενη χρήση προφυλακτικών στην αρχαιότητα χρησιμοποιούσε πραγματικά γυναικεία προφυλακτικά και όχι εξωτερικά».

Πώς μοιάζουν;
Εάν δεν έχετε δει καμία στιγμή στη ζωή σας γυναικείο προφυλακτικό, ίσως να μην είστε σίγουροι τι να προσέξετε. Τα γυναικεία προφυλακτικά μοιάζουν αρκετά με τα ανδρικά.

Έχουν σωληνωτό σχήμα με δύο εύκαμπτους δακτυλίους σε κάθε άκρο. Το ένα άκρο είναι κλειστό και αυτό είναι το άκρο που εισάγετε στον κόλπο σας. Το άλλο άκρο παραμένει ανοιχτό απ’ όπου μπορείτε να τοποθετήσετε ένα σεξουαλικό παιχνίδι ή το πέος του συντρόφου σας.

Συνήθως είναι κατασκευασμένα από ένα μαλακό, λεπτό πλαστικό που ονομάζεται πολυουρεθάνη, ένα είδος καουτσούκ που ονομάζεται νιτρίλιο ή λατέξ.

Χρειάζεται όμως να προσέξετε και κάτι πολύ σημαντικό για την υγεία σας. Εάν έχετε αλλεργίες σε υλικά, όπως λάτεξ ή καουτσούκ, είναι πολύ καλή ιδέα να διαβάσετε το πίσω μέρος του πακέτου των προφυλακτικών πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Πώς χρησιμοποιείτε ένα γυναικείο προφυλακτικό;

  • Χρησιμοποιήστε ένα νέο προφυλακτικό κάθε φορά που έχετε σεξουαλική επαφή. Μπορείτε να το τοποθετήσετε έως και 8 ώρες πριν την επαφή.
  • Απλώστε το λιπαντικό τρίβοντας τις πλευρές του προφυλακτικού μεταξύ τους. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λιπαντικό.
  • Βρείτε μια άνετη θέση για να τοποθετήσετε το προφυλακτικό. Μερικοί άνθρωποι στέκονται με το ένα πόδι σε μια καρέκλα. Άλλα άτομα κάθονται στην άκρη μιας καρέκλας ή ξαπλώνουν.
  • Βάλτε ένα δάχτυλο στο προφυλακτικό. Με το άλλο σας χέρι, σφίξτε το κλειστό άκρο του προφυλακτικού και τοποθετήστε το άκρο στον κόλπο σας. Χρησιμοποιήστε το δάχτυλο μέσα στο προφυλακτικό για να σπρώξετε το κλειστό άκρο στον κόλπο όσο πάει.
  • Το ανοιχτό άκρο του προφυλακτικού θα κρέμεται περίπου 2,5 εκατοστά έξω από τον κόλπο σας.
  • Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, το πέος πρέπει να βρίσκεται μέσα στο προφυλακτικό.
  • Μετά την εκσπερμάτιση, αφαιρέστε αμέσως το προφυλακτικό.
    • Στρίψτε τον ανοιχτό εξωτερικό δακτύλιο για να κλείσετε το προφυλακτικό και κρατήστε το σπέρμα μέσα πριν αφαιρεθεί το προφυλακτικό.
    • Τραβήξτε το προφυλακτικό πριν σηκωθείτε.

Τι άλλο πρέπει να ξέρετε;

  • Μην χρησιμοποιείτε γυναικείο (εσωτερικό) προφυλακτικό με ανδρικό (εξωτερικό) προφυλακτικό καθώς αυξάνει τον κίνδυνο να σπάσουν και τα δύο.
  • Εάν πιστεύετε ότι το σπέρμα μπορεί να έχει διαρρεύσει στον κόλπο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επείγουσα αντισύλληψη για να αποτρέψετε την εγκυμοσύνη. Η επείγουσα αντισύλληψη μπορεί να συνταγογραφηθεί από γιατρό και μπορεί να διατίθεται, χωρίς ιατρική συνταγή, σε φαρμακεία και κλινικές σεξουαλικής υγείας. Η επείγουσα αντισύλληψη μπορεί να περιλαμβάνει το χάλκινο σπιράλ (που τοποθετείται από γιατρό) ή ένα συνταγογραφούμενο χάπι.
  • Μπορείτε να βάλετε σπερματοκτόνο ή λιπαντικό στο εξωτερικό του κλειστού άκρου του προφυλακτικού.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ