Ένας εντυπωσιακός ναός στο Νέο Δελχί!

Ο ναός Akshardham συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο θαυμαστών του κόσμου, συνδυάζοντας στοιχεία νεωτερικότητας με το παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στυλ του τόπου. Το κτήριο βρίσκεται στο Νέο Δελχί και καλύπτει μια έκταση πάνω από 8.000 τετραγωνικά μέτρα, στις όχθες του ποταμού Yamuna.

Το συγκρότημα κατασκευάστηκε το 2005 στην περιοχή Noida Mor στο Νέο Δελχί. Το 70% των τουριστών στο Δελχί επισκέπτονται αυτό το συγκρότημα ναών. Αυτός ο ναός είναι ένα όμορφο μέρος για περιήγηση, εξερεύνηση και προσκύνημα.

Τουριστικά αξιοθέατα στο Ναό Akshardham
Αυτό το συγκρότημα δεν διαθέτει απλά ένα ναό. Στο χώρο θα δείτε υδάτινα εφέ, θεματικό κήπο, ταινία IMAX της ζωής του Swaminarayan, πολιτιστική βόλτα με βάρκα και πολλά άλλα.

Το κύριο αξιοθέατο του συγκροτήματος είναι ο ναός, ο οποίος είναι όμορφα διακοσμημένος με γλυπτά αγάλματα χορευτών, θεοτήτων, πανίδας, χλωρίδας κ.ά. Είναι χτισμένος με ψαμμίτη Rajasthani (ροζ χρώμα) και ιταλικό μάρμαρο Carrara και διαθέτει 234 πυλώνες, 2000 αγάλματα θεότητας, εννέα θόλους και πολλά άλλα. Ο ναός διατηρεί 148 life-size αγάλματα ελέφαντα που ζυγίζουν συνολικά 3000 τόνους.

Ο κεντρικός θόλος περιέχει την κύρια θεότητα, Swaminarayan. Η θεότητα περιβάλλεται από πολλά αγάλματα με σύνθεση πέντε διαφορετικών μετάλλων.
Η αίθουσα Sahajanand Darshan παρουσιάζει ρομποτικές απεικονίσεις της ζωής του Swaminarayan. Τα στοιχεία της αίθουσας διδάσκουν μη βία, προσευχές, χορτοφαγία, ηθική και άλλα. Υπάρχουν 3D απεικονίσεις που χρησιμοποιούν φως και ηχητικά εφέ, μουσική και διάλογους. Αυτή η αίθουσα κατέχει επίσης το μικρότερο ρομπότ στον κόσμο, με τη μορφή του Shanshyam Maharaj, την παιδική έκδοση του Swaminarayan.

Το θέατρο Nilkanth Darshan φιλοξενεί τον κόσμο για το προσκύνημα του Swaminarayan. Αυτή η ταινία εμφανίζεται σε γιγαντιαία οθόνη και IMAX θέατρα. Υπάρχει ένα μεγάλο χάλκινο άγαλμα ινδουιστικής θεότητας έξω από το θέατρο.
Το πολιτιστικό ταξίδι με βάρκα διαρκεί 15 λεπτά, και περιλαμβάνει ρομπότ που εξηγεί τον τρόπο ζωής των Ινδών και τη συμβολή πολλών διακεκριμένων ανθρώπων σε διάφορους τομείς σπουδών. Παρουσιάζει επίσης το πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου, το Takshashila.

Το Yagnapurush Kund ή το μουσικό σιντριβάνι το πρωί είναι ένα σημείο ανάπαυσης για προσκυνητές και το βράδυ, λαμβάνει χώρα μια μεγάλη επίδειξη νερού. Το μουσικό σιντριβάνι περιλαμβάνει πίδακες νερού, υποβρύχιες φλόγες, ηθοποιούς και πολλά άλλα.
Ο Bharat Upavan, ο Κήπος της Ινδίας γεμάτος με χάλκινα γλυπτά διαφόρων ειδών, όπως θεότητες, μαχητές, πολεμιστές και εθνικές προσωπικότητες. Άλλα αξιοσημείωτα στοιχεία αυτού του συγκροτήματος είναι η λίμνη Narayan Sarovar, και ο χώρος φαγητού Premvati.

 

Πληροφορίες και γεγονότα:
Άνοιξε στις 6 Νοεμβρίου 2005
Κατασκευάστηκε από τον Bochasanwasi Shri Akshar Purushottam Swaminarayan Sanstha (BAPS)
Εμπνευσμένο από τον HH Yogiji Maharaj (1892-1971 CE)
Δημιουργήθηκε από την Αυτού Αγιότητα του Pramukh Swami Maharaj
Πάνω από 300.000.000 εθελοντικές ώρες χρειάστηκαν για την κατασκευή του συγκροτήματος
Περισσότεροι από 8.000 εθελοντές από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην κατασκευή του
Βασικά υλικά κατασκευής του είναι ο ψαμμίτης και το μάρμαρο ενώ ξεχωρίζει η απουσία μετάλλου

ΠΗΓΗΝΕΟ ΔΕΛΧΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here