Χαλυβουργική: Το κόλπο των Αγγελόπουλων με το ρεύμα – Έτσι φέσωναν τη ΔΕΗ

Αδερφοί Αγγελόπουλοι: Το ζήτημα με τα χρέη των Αγγελόπουλων στη ΔΕΗ δεν είναι τόσο απλό – Για την ακρίβεια, μόλις άνοιξε – Ήδη η ΔΕΗ επανέφερε στην επικαιρότητα επαναφέρει η ΔΕΗ το θέμα της βιομηχανίας της Χαλυβουργικής και των οφειλών της με σχετική ανακοίνωση, αφήνωντας να εννοηθεί ότι κάτι σάπιο υπήρχε στο βασίλειο της Δανιμαρκίας 

Η ΔΕΗ μέσα από την ανακοίνωσή της, ασκεί σφοδρή κριτική στην βιομηχανία και την κατηγορεί πως… παράγει άλλα προϊόντα εκτός χάλυβα κάτι που δεν επιτρέπεται με βάση την σύμβαση.

Για όσους δεν έχουν καταλάβει η Χαλυβουργική πλήρωνε φθηνό βιομηχανικό ρεύμα, ενώ εδω και πάρα πολλούς μήνες δεν είχε παραγωγική δραστηριότητα, αλλά μόνο εμπορική. 

Οι Αγγελόπουλοι δηλαδή δεν δήλωσαν τη μεταβολή στις δραστηριότητες της εταιρείας με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας, τόσες που είναι συγκρίσιμες με αυτές του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και του ΟΣΕ!

Και βεβαίως χωρίς να έχουν γραμμή παραγωγής. 

aggelopouloi111

Καταπληκτικό.

Προσέξτε τι θα συμβεί τώρα.

Η ΔΕΗ θα επανυπολογίσει το χρέος με βάση εμπορικά τιμολόγια και θα στείλει νέο, πολύ μεγαλύτερο λογαριασμό στους Αγγελόπουλους. 

Το απόστημα μόλις άνοιξε λοιπόν. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΕΗ έχει ως εξής:

«Σχετικά με τις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ

Αναφορικά με το θέμα των οφειλών και των εν γένει οικονομικών δοσοληψιών της εταιρείας ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ με τη ΔΕΗ, πέραν των όσων έχουν μέχρι σήμερα δημοσιοποιηθεί ανακοινώνονται τα εξής:

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και στοιχεία, που περιήλθαν σε γνώση της ΔΕΗ, η παραγωγή χάλυβα ή συναφών προϊόντων από τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ έχει τερματιστεί από το 2015.

Ωστόσο οι καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας αυτής παραμένουν έκτοτε σε πολύ υψηλά επίπεδα, συγκρίσιμες με αυτές μεγάλων καταναλωτών όπως ο αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή ο ΟΣΕ.

Το εντελώς αδικαιολόγητο αυτό ύψος των καταναλώσεων οφείλεται στην παραγωγή άλλων προϊόντων στο χώρο των εγκαταστάσεων της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ άσχετων με το χάλυβα.

Το ανωτέρω συνιστά παραβίαση των όρων της σύμβασης μεταξύ ΔΕΗ – ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, στο πλαίσιο της οποίας η προνομιακή τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας αφορούσε αποκλειστικά στην παραγωγή χάλυβα ή συναφών προϊόντων.

Η ΔΕΗ επιφυλάσσεται και ήδη έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες τόσο για την αποκατάσταση της προφανούς ζημίας που υπέστη, με την επιβαλλόμενη αναδρομική ανατιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας σε αντιστοιχία με την πραγματική παραγωγική δραστηριότητα στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ όσο και στην διελεύκανση τυχόν εξαπάτησης της».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here